Karolína Plíšková vyhrála na Australian Open juniorskou dvouhru

Velkým úspěchem českého tenisu skončilo finále juniorského turnaje žen na Australan Open. Ve dvouhře totiž získala titul sedmnáctiletá Karolína Plíšková, která ve finále porazila Britku Lauru Robsonovou po setech 6:1 a 7:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna (vlevo) a Karolína Plíškovy na Australian Open

Kristýna (vlevo) a Karolína Plíškovy na Australian Open | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Šesté nasazené hráčce turnaje Karolíně Plíškové se skvěle podařil první set, ve kterém dominovala a vyhrála ho jasně 6:1. Britka se o titul utkala už podruhé, když před rokem nestačila na Rusku Kseniju Pěrvakovou. Na její hře se tak projevila značná nervozita, Plíšková naopak skvěle servírovala.

Ve druhé sadě se hra vyrovnala a česká tenistka o svém úspěchu musela rozhodnout až v tie-breku. Šanci na ukončení měla už za stavu 5:4, titul jí ale zajistil až proměněný druhý matchball při dvojchybě soupeřky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž z finále juniorské dvouhry

Karolína Plíšková tak pomstila svou sestru-dvojče Kristýnu, kterou Robsonová vyřadila v pátečním semifinále.

Ke konci už Plíškové docházely síly

Po zápase byla ráda, že dotáhla druhý set, ke konci jí totiž už docházely síly: „Hlavně jsem to chtěla vyhrát v tom druhém setu, protože už jsem byla docela unavená. Myslím si, že ve třetím setu už by měla možná víc sil než já. Nevím, jestli jsem se rychleji unavila, protože jsem byla nervózní. Otázka je, jak by na tom byla ona, ale čím jsme hráli déle, tím se zlepšovala."

Přehrát

00:00 / 00:00

Plíškové ke konci docházely síly

Karolína Plíšková se tak po Barboře Záplavové - Strýcové stala teprve druhou českou vítězkou juniorského turnaje na Australan Open.

Svůj velký úspěch si ale po zápase ani neuvědomovala: „Já si to ani neuvědomuju, ani mi to nepřijde. Já to nijak moc neprožívám. Když se mi nedaří, tak se občas vztekám, ale když vyhraju, tak i když jsem šťastná, nedávám to moc najevo," řekla Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karolína Plíšková si úspěch ani neuvědomuje

Jaroslav Plašil, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme