Fedcupový duel s Německem začne Šafářová proti Grönefeldové

Uzdravená česká jednička Lucie Šafářová bude zítra v Brně bojovat o první bod v prvním kole Světové skupiny Fedcupu proti Německu. Na druhou stranu kurtu se postaví Anna-Lena Grönefeldová. Ve druhém sobotním zápase se utkají Petra Kvitová a Andrea Petkovičová. Rozhodl o tom dnešní los na brněnské Nové radnici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová na US Open

Lucie Šafářová na US Open | Foto: AFP

Úvodní zápas je naplánován na 13. hodinu, druhý pár na kurt vyběhne po skončení prvního duelu.

Nedělní program začne už ve 12 hodin utkáním jedniček obou zemí Šafářové a Petkovičové, v dalším souboji by se měly utkat Kvitová s Grönefeldovou. Kapitáni ale ještě mají možnost nasazení do zápasů změnit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Pála k síle soupeřek

To samé platí i o závěrečné čtyřhře, kam byly za českou stranu nominovány deblistka Květa Peschkeová a Lucie Hradecká a za Němky Kristina Barroisová s Tatjanou Malekovou.

Němkám chybí jejich nejlepší hráčka v žebříčku WTA Sabine Lysická, podle českého kapitána Petra Pály ale soupeřky mají svou sílu: "Co jsem měl možnost je sledovat, tak Petkovičová udělala velký výkonnostní pokrok. Je velice dobře fyzicky připravená, hraje agresivní tenis a má dobrý servis. Grönefeldová si během své kariéry prošla nahoru i dolů, ale myslím, že obě dvě naše holky mají na to, je porazit."

Vítězný tým se v semifinále Fedcupu utká buď s obhájkyněmi titulu Italkami nebo Ukrajinou.

Radiožurnál má v Brně reportéra, který Vás bude ve vysílání živě informovat o všem podstatném

Program:
Česká republika - Německo
(Brno - výstaviště, taraflex):

Sobota 6. února, 13:00: Šafářová (46. v žebříčku dvouhry WTA) - Grönefeldová (66.), Kvitová (68.) - Petkovicová (49.).

Neděle 7. února
, 12:00: Šafářová - Petkovicová, Kvitová - Grönefeldová; Peschkeová, Hradecká - Barroisová, Maleková.

Vojtěch Bidrman, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme