Tenisté zahájí v Belgii cestu za obhajobou finále

Čeští tenisté odletěli do Belgie. V městečku Bree je o víkendu čeká zápas prvního kola Davis Cupu s domácími tenisty. Český tým neodcestoval kompletní, na palubě letadla ale nechyběli dva nejlepší hráči - Radek Štěpánek a Tomáš Berdych.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český daviscupový tým

Český daviscupový tým | Foto: Česká sportovní, Pavel Lebeda

V tenisovém světě se jedná o úkaz vzácný a ojedinělý. A sice, že dva žebříčkově nejvýše postavení hráči země odehrají všechna utkání, ve kterých o něco jde. Tomáš Berdych i Radek Štěpánek to dokazují už několik let v řadě.

Jen díky tomu si čeští tenisté a s nimi i fanoušci užívají účast v elitní skupině. Takže je také logické, že před každým daviscupiovým utkáním odpovídá nehrající kouč Jaroslav Navrátil na stejnou a nejzásadnější otázku. A sice, zda jsou obě opory v pořádku. "Určitě, nejdůležitější je, aby byli oba v pořádku. Zdraví jsou."

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští tenisté odletěli do Belgie k zápasu 1. kola DC

V případě, že bude Tomáši Berdychovi i Radku Štěpánkovi sloužit zdraví, dá se očekávat stejný scénář jako loni - oba tenisté odehrají páteční úvodní dvouhry, stejně jako sobotní čtyřhru. A budou doufat, že vše vítězně, což ale může být v Belgii problém. Slabší podpora diváků, nepříliš oblíbená antuka, a hlavně zkušení bratři Rochusové, Malisse i Darcis je v součtu hodně vysoká překážka na cestě do čtvrtfinále.

"Jsme favority, vidím to tak 60 na 40 pro nás. Jsme momentálně čtvrtým týmem světa a po loňském finále bude očekávání veřejnosti určitě velké. Je to sport a doufám, že se s tím dobře popereme," věří Jaroslav Navrátil. Českým tenistům se ale úvod do sezony nijak zvlášť nepovedl, navíc Radek Štěpánek s Mallisem nedávno prohrál.

"Určitě to může mít nějaký vliv, ale daviscupové zápasy jsou odlišné od těch individuálních. Tomáš i Radek mají dost zkušeností a doufám, že Belgii zdoláme," myslí si český nehrající kapitán.

Jaroslav Navrátil  odletěl k úvodnímu daviscupovému zápasu sezony do Belgie spolu s trojicí tenistů Radek Štěpánek, Tomáš Berdych a Jan Hájek. Čtvrtý do týmu Lukáš Dlouhý se do Bree jako poražený finalista čtyřhry z Dubaje vypraví po vlastní ose.

Alena Benešová, Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme