Belgičané přichystali na české tenisty past – měkkou antuku

České tenisty čeká před daviscupovým zápasem v Belgii zásadní úkol. Pokud chtějí v zápase prvního kola uspět, musí si co možná nejlépe zvyknout na tamní antukový dvorec. S měkkým povrchem totiž nejsou příliš spokojeni.  

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Davis Cup - Poreč

Davis Cup - Poreč | Foto: Česká sportovní

Tak jako při dopadu do písku se sice míček neponoří, přesto je zdejší antuka prý zdaleka nejměkčí, na které v posledních letech Radek Štěpánek hrál.

„Určitě!," zní přesvědčivá odpověď, ke které se český tenista nepropracoval po nějakém sáhodlouhém výzkumu zdejších podmínek: „My už jsme za ty roky na pár kurtech hráli a každý tenista to samozřejmě okamžitě pozná, jakmile se na tom pohne, jak ty míče skáčou," říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Belgičané přichystali na české tenisty past – měkkou antuku

Zase tolik ale Štěpánkovi měkká antuka nevadí: „Já bych ani neřekl, že je to problém. Musíme si na to zvyknout a hlavně v tom žádný problém nehledat, protože člověk se musí soustředit na hru a na to, jak má uhrát bod a ne na to, jestli to skočí tak a nebo tak," nevymlouvá se česká jednička.

Povrch dělá problémy i Belgičanům

Postavit pro soupeře co nejnepříjemnější dvorec, to je výsada každého domácího týmu v Davis Cupu. A soudě podle pobavené odpovědi nehrajícího kapitána Reginalda Willemse si tuto výhodu Belgičané užívají: „Cože, říkají, že mají se zdejší antukou problémy? No to je dobře. To, že necítí žádný luxus, přece potřebujeme," směje se belgický kapitán, ale samozřejmě v nadsázce.

Ono by se to totiž snadno mohlo otočit i proti jeho svěřencům. I Steve Darcis, který možná nastoupí do jedné z pátečních dvouher, si zdejší dvorec zatím nemohl úplně pochvalovat: „Zdejší antuka je pomalá a míček až příliš často špatně odskakuje. Dost jsme se tomu divili. My jsme si samozřejmě antuku vybrali, je pomalejší, a to jsme chtěli, jsme samozřejmě za antuku rádi, ale ne za ty odskoky," říká Darcis.

Jak se který tým s měkkým povrchem popere, bude definitivně známo v neděli.

Jaroslav Plašil, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme