Davis Cup: Čeští fanoušci dorazili do Belgie. Věří ve vítězství!

Tenista Tomáš Berdych zahájí úvodní duel daviscupového střetnutí proti Belgičanům na blátě. Ovšem na pořadatele se kvůli tomu nezlobí. Podpořit nejen jeho, ale celý tým, navíc přijeli i čeští fanoušci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomář Berdych zdraví fanoušky.

Tomář Berdych zdraví fanoušky. | Foto: Česká sportovní

Zhruba padesát lidí vyrazilo povzbudit české tenisty do Belgie na zápas úvodního kola Davisova poháru. I když si v cíli své cesty před halou u města Bree fanoušci mysleli, že přijeli do práce.

„Vypadalo to tak hrůzostrašně, že jdeme do nějaké fabriky nebo někam. Ale tak jsme tady! Důležité je, že jsme to našli. Doufáme, že vyhrajeme. Věříme, že vyhrajeme. Proto jsme tady."

Parta českých fanoušků z Prostějova odpočívá po dlouhé cestě, a den strávený v autobuse je na některých vidět. „Čtrnáct hodin, asi. Byla tam nějaká havárka v Německu, takže se to protáhlo."

I přestože někteří účastníci zájezdu únavou různého druhu nejsou úplně ve stoprocentní formě, jedné věci si všímají.

„Nelíbí se mi povrch. Vidím, že tam Radek párkrát prošel vzadu při tréninku a je to tam hrozně našlapané. Zdá se mi ta antuka moc měkká," říká jeden z prostějovských fanoušků, mezitím co spolu sledujeme trénink české jedničky Radka Štěpánka.

Tento příznivec mi připomíná v této souvislosti zhruba čtvrtstoletí starý úspěch Rakušanů, kteří v sestavě s Thomasem Mustrem poráželi v Davis Cupu na podobně měkké antuce v hale tenisové velmoci. „ ... vzali Švédy na takovou antuku, na takové bláto."

Volba povrchu - výhoda domácího týmu

A podobné bláto teď zřejmě připravili i Belgičané, kteří by jen neradi viděli, jak oranžový povrch tvrdne.

„Přeci jen oni s tím furt můžou udělat cokoliv přes noc. Tak jak jsme zažili v Argentině, kdy jsme celý týden trénovali na opravdu rychlém kurtu, a pak jsme v pátek ráno přišli a tam bylo o tři centimetry antuky navíc," předpovídal Tomáš Berdych.

Nic nekalého v tom ale český tenista nevidí. „Je to jejich možnost, je to to co se může. Jako když my jsme v Ostravě postavili náš povrch, který byl hodně rychlý. Jim to absolutně nesedělo, my jsme s tím byli spokojení. Takže jo, proč ne."

Tomáš Berdych má pro duel v netypicky položené hale uprostřed pastvin a skladišť všeho druhu, jednoznačný cíl. „Podat nejlepší výkon, zkusit udělat tři body, a co nejrychleji zase odletět."

Už dnes odpoledne se na Radiožurnálu dozvíte, jestli plán Tomáši Berdychovi vychází. Nejen jeho zahajovací duel bude Český rozhlas 1 nepřetržitě sledovat.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme