Končí tenistka Vaidišová definitivně s kariérou?

Tenistka Nicole Vaidišová údajně ukončila ve dvaceti letech kariéru. Alespoň o tom píší některé zahraniční internetové servery. I když pravda to tak úplně být nemusí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenis. Ilustrační foto

Tenis. Ilustrační foto | Foto: Česká sportovní

Snad jenom gymnastky na tom mohou být podobně jako Nicole Vaidišová. Česká tenistka dosáhla svých největších úspěchů v dorosteneckém věku, kdy byla mezi ženami sedmá na světě, a kdy si hned dvakrát zahrála semifinále grandslamového turnaje.

Teď je jí dvacet, má za sebou dlouhou šňůru sportovních nezdarů, a podle zahraničních internetových serverů ukončila kariéru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Končí Nicole Vaidišová s kariérou?

Ještě loni v létě přitom byla Nicole Vaidišová při rozhovoru pro Radiožurnál odhodlaná sérii neúspěchů zlomit. „Samozřejmě to bude trvat. Nemůže nikdo čekat, že po týdnu všechno bude zpátky, kde to bylo. Bude to trvat nějaký čas. Je to vždy těžké vrátit se zpátky. Beru to spíše jako běh na dlouhou trať."

Teď se zdá, chce trať svého běhu poněkud zkrátit, přesněji řečeno ukončit, jak informují zahraniční servery. I když za definitivní konec tuto zprávu ještě považovat nemůžeme.

Tennisreporters.net, který nabídl internetovým čtenářům článek o údajném konci české tenistky zřejmě jako první, totiž píše: ‚Vaidišová dostala divokou kartu na turnaj do Miami, ale pořadatele informovala, že ji nevyužije, a že si chce letos od všech turnajů odpočinout'.

Důvěryhodné zdroje

Takže můžeme mluvit možná spíše o dlouhodobějším přerušení kariéry, přestože třeba zahraniční weby zmiňují, že je někdejší světová sedmička unavená z porážek a nemá chuť se už vracet.

V každém případě jde o zpravodajsky důvěryhodné zdroje, jak uvádí tenisový odborník ČTK Radek Smekal „Tennisreporters.net a tennis.com mi přišly dlouhodobě jako důvěryhodné zdroje. Oni jsou na těch turnajích v zámoří, takže k hráčům mají přístup."

Také Jan Jaroch, tenisový expert deníku Sport připouští, že se někdejší sedmá hráčka světa ještě může v budoucnu na dvorcích objevit. „Z mého pohledu bude strašně záležet, jak bude spokojená ve svém soukromém životě. Což je teď podle mého alfa a omega všeho."

Tenisoví fanoušci jen v minulém roce dva významné návraty zažili, ale to byl v obou případech úplně jiný příběh. Jak Kim Clijstersová, tak i její belgická krajanka Justine Heninová, byly v době odchodu hráčkami absolutní světové špičky, a na stejné pozice se zařadily okamžitě po svém comebacku.

Nicole Vaidišová odchází až dávno poté, co se stala semifinalistkou French Open nebo Australian Open. A soukromému životu dává přednost v době, kdy pro ní drtivá většina turnajů končila hned po utkání s první soupeřkou.

Jaroslav Plašil, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme