Čeká nás tenisový zázrak?

Dva zápasy, čtyři ztracené sety, a navíc výkon - žádná sláva. Tak to vypadalo ve včerejším úvodním hracím dnu semifinále Fed Cupu mezi tenistkami Itálie a České republiky. Češky prohrávají v Římě 0:2 a podle všeho je do vysněného finále posune jen zázrak.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | Zdroj: ČTK

Jenže i ten se někdy stane. Obě skvěle hrající Italky se mohou zranit. Pořadatelé nezvládnou organizaci dnešního druhého hracího dne, a duel bude kontumován v český prospěch.

Anebo se prostě Češky kousnou a na římské antuce dnes neprohrají ani jeden ze zbývajících tří zápasů. Tak čemu věříte nejvíc? Jisté je to, že obě italské zástupkyně v elitní dvacítce světového žebříčku mají skvělou formu a ví to i český kapitán Petr Pála.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeká nás tenisový zázrak?

„Ta antuka nahrává domácím. Je to výhoda volby povrchu. Jsou kolem 15. Místa a dá se říci, že hrají nejlépe v celé své kariéře. Jak Penneta, tak Schiavone. Je to hrozně těžké s holkami kolem 60.místa je porazit,“ říká Pála.

Kvitová, ale místo koho

Těžké ano, ale nemožné nikoli. Důležité bude, s jakou taktikou se Pála vytáhne dnes. Sám se nechal slyšet, že dá šanci Petře Kvitové, která včera nehrála.

Jenže vystřídá týmovou jedničku Šafářovou, anebo Hradeckou, která včera podala lepší výkon. Lucie Hradecká spíš počítá s tím, že černý Petr zbyde právě jí.

„Já si myslím, že Péťa tady trénovala a hraje výborně. Možná by bylo lepší kdyby šla hrát Péťa, protože na Schiavone má lepší hru, levácký servis, ale uvidíme,“ tvrdí týmově Hradecká.

Potvrzuje tak předpoklady, že zatímco ona si spolu s Květou Peschkeovou zahraje závěrečného debla, ve dvouhrách se představí Šafářová a Kvitová.

Její hra mi sedí

Lucii Šafářovou by tedy měl čekat úvodní dnešní zápas, v němž Italky mohou definitivně rozhodnout o postupu. Její soupeřkou bude domácí jednička, Flavia Pennettaová. A podle Šafářové jí včerejší nervózní výhra nad Hradeckou hodně pomohla.

„Pro ní to bylo také těžké, protože hrát s hráčkou, kterou ona musí porazit. Je doma před svým publikem, takže znervózní. Kdežto takhle je to jiné, nastupovat za stavu 2:0. Ta její hra bude pro mě lepší a výhodnější a pokusím se jí porazit,“ tvrdí odhodlaně Lucie Šafářová. Nezbývá než doufat v jeden malý tenisový zázrak.

Vojtěch Bidrman, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme