Berdych je po dvaceti letech první Čech v semifinále Wimbledonu

Český tenis má na Wimbledonu hned dvojí zastoupení v semifinále dvouher. Na úterní postup Petry Kvitové ve středu neméně senzačně navázal Tomáš Berdych, když překonal soupeře z nejtěžších – šestinásobného vítěze turnaje Švýcara Rogera Federera, který byl v hráčském pavouku nasazený jako číslo jedna. Zápas sledoval náš zvláštní zpravodaj Jiří Hošek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomář Berdych zdraví fanoušky.

Tomář Berdych zdraví fanoušky. | Foto: Česká sportovní

Roger Federer na tiskové konferenci svedl tu porážku na blíže nespecifikované zranění zad a nohy a uvedl, že každé čtyři nebo pět gamů mu ta bolest vystřelovala do páteře.

I když je třeba říct, že se na první pohled nezdálo, že by ho to nějak limitovalo v pohybu. V průběhu toho čtyřsetového zápasu ani nepožádal o přestávku na ošetření. Na druhou stranu je pravda, že působil takovým utrápeným dojmem a místy byl jeho výkon hodně špatný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Berdych je po dvaceti letech první Čech v semifinále Wimbledonu

Naopak Tomáš Berdych na svoje poměry působil nesmírně koncentrovaným dojmem, snažil se držet vysokou úspěšnost prvního podání, což se mu dařilo v první a třetí sadě. Tím držel Švýcara v šachu.

A hlavně hrál neuvěřitelně dobře důležité míče, což v takovýchto okamžicích na takto velkých turnajích bývá klíčové. Z prvních tří breakballů například dokázal proměnit všechny tři.

V semifinále s Djokovićem

Tomáš Berdych, po dvaceti letech první Čech v semifinále Wimbledonu, se v pátek utká se Srbem Novakem Djokovićem. A jeho vyhlídky nejsou vůbec špatné. Ze soupeřů, kteří zbyli v pavouku turnaje je Djoković asi nejhratelnější soupeř.

Není to žádný specialista na trávu, nemá ani nějaké dělové podání. Má vynikající základní údery, ale v poslední době neměl úplně přesvědčivé výsledky. A s tím obrovským sebevědomím, které Berdych nabral po vítězství nad Federerem, má proti Djokovićovi dobrou šanci.

Kvitová může jen překvapit

Naopak Petra Kvitová má výchozí pozici proti světové jedničce Američance Sereně Williamsové o poznání složitější. Sama přiznala, že kdyby podávala tak špatně jako proti Estonce Kanepiové, tak už si může rezervovat letenku domů.

Tam bude záležet hlavně na výkonu Sereny Williamsové. Musíme si uvědomit, že hraje první žena světa proti šedesáté druhé a i kdyby Petra Kvitová podala fantastický výkon, tak to nejspíš na vítězství stačit nebude. Ale v tenise rozhodují maličkosti, tak uvidíme.

Jiří Hošek, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme