Allertová si v Číně zahraje poprvé o titul z okruhu WTA, Plíšková v Tokiu vypadla

Tenistka Denisa Allertová postoupila v čínském Kuang-čou poprvé v kariéře do finále turnaje WTA. Česká hráčka, která ve čtvrtfinále vyřadila světovou dvojku Simonu Halepovou z Rumunska, dnes v semifinále porazila Italku Saru Erraniovou 7:5 a 6:2. O titul se utká v sobotu s Jelenou Jankovićovou ze Srbska. Karolína Plíšková naopak na turnaji v Tokiu skončila už ve čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Denisa Allertová

Denisa Allertová | Foto: Vojtěch Man

Dvaadvacetiletá Allertová, které v aktuálním žebříčku WTA patří 74. místo, vstoupila do druhého semifinále v kariéře nervózně a v úvodní hře ztratila podání.

Pak se ale rozehrála k vynikajícímu výkonu a třetí nasazenou Erraniovou, která se navíc nechala rozhodit sporným výrokem čárového rozhodčího, drtila. Brzy vedla 5:1, pak ji ale opět svázala nervozita a dovolila Italce vyrovnat na 5:5. Další dva gamy však vybojovala a za 47 minut první set získala.

V podobném duchu se nesl i druhý set. Allertová excelovala na returnu a rychle vedla 4:0, pak ale opět přišly ztráty vlastního podání. Erraniová, která v pořadí WTA figuruje na 21. místě, však nebyla ani dál schopná udržet vlastní servis a česká tenistka první vzájemný zápas dotáhla po necelé hodině a půl k vítězství.

O premiérový titul se rodačka z Prahy, kterou finálová účast posune v žebříčku do šesté desítky, utká se čtvrtou nasazenou Jankovićovou. Třicetiletá bývalá světová jednička (25. v žebříčku) vyřadila v semifinále Belgičanku Yaninu Wickmayerovou, vítězku turnaje v Tokiu z minulého týdne.

Plíšková vypadla po dvou setech

Čtvrtá nasazená Karolína Plíšková, která se v Japonsku vrátila na kurty poprvé od vyřazení v 1. kole US Open, naopak prohrála s Polkou Agnieszkou Radwaňskou ve čtvrtfinále za hodinu 5:7 a 2:6.

Plíšková zpočátku držela s bývalou světovou dvojkou krok, postupně však začala mít při svém podání problémy. Radwaňská se dostala do vedení 5:2, Plíšková ale ještě dokázala stav srovnat na 5:5, než při svém servisu ztratila první set.

Ve druhé sadě už měla soupeřka jasně navrch a Plíšková, kterou trápily problémy zřejmě v oblasti žeber, nestačila a i čtvrtý vzájemný zápas prohrála.

Česká tenistka Karolína Plíšková skončila na turnaji v Tokiu ve čtvrtfinále, neprošla přes Radwaňskou | Foto: ČTK/AP

Tenisový turnaj žen v čínském Kuang-čou (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Allertová (ČR) - Erraniová (3-It.) 7:5, 6:2, Jankovičová (4-Srb.) - Wickmayerová (Belg.) 6:3, 2:6, 7:5.

Výsledky tenisového turnaje žen v Tokiu

Dvouhra - čtvrtfinále: A. Radwaňská (7-Pol.) - Karolína Plíšková (4-ČR) 7:5, 6:2; Cibulková (SR) - Ivanovičová (2-Srb.) 7:6 (7:5), 6:3.
Semifinálové dvojice: Wozniacká - Bencicová, A. Radwaňská - Cibulková.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme