Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou jsou na Australian Open ve finále čtyřhry

Český pár ovládl semifinálovou bitvu proti čínskému páru Sü, Čeng 2:1 na sety a raduje se z postupu do finále. Hradecká s Hlaváčkovou potvrdily, že se jim proti asijským hráčkám daří. Po tom, co v minulém utkání porazily druhé nasazené sestry Chanovy z Tchaj-wanu, dokázaly uspět i proti Číňankám a vyhlíží finálové soupeřky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Hradecká

Lucie Hradecká | Zdroj: Reuters

Duo H+H nevstoupilo do zápasu proti Číňankám Sü a Čeng vůbec špatně. Své dva první gemy české hráčky s přehledem vyhrály a při podání soupeřek je dokázaly zatlačit do obrany. Ale byly to čínské tenistky, které se první radovaly z proměněného breaku.

I Češky se následně radovaly ze zisku breaku. Ale ne nadlouho. Číňanky znovu prolomily českému páru servis a radovaly se ze zisku první sady v poměru 6:3.

Do druhé sady nastoupily Hradecká s Hlaváčkovou jako vyměněné. Získaly tři gemy v řadě a v klidu zvítězily 6:3.

Ve třetím setu bylo utkání za stavu 2:1 a 30:15 pro české hráčky kvůli vytrvalému dešti přerušeno. Po vysušení kurtu české reprezentantky, které kromě trofeje z grandslamu bojují také o body do olympijské kvalifikace, získaly další dvě hry a rázně vykročily za postupem do finále.

V něm se mohou potkat s další Češkou Karolínou Plíškovou. Ta ke svému semifinálovému utkání s německou spoluhráčkou Görgesovou nastoupí v 12 hodin.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme