Ať vyhraje lepší, říká Peschkeová před finále Fed Cupu. Fandit bude oběma týmům

České tenistky začaly v libeňské hale trénovat na fedcupové finále proti Německu, které možná v jednom případě rozdělí domácnost na dva znesvářené fanouškovské tábory. Někdejší reprezentantka Květa Peschkeová před třemi lety pomohla českému týmu k titulu, jenže za manžela má Němce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Květa Peschkeová (vlevo) České republice k jednomu fedcupovému titulu už pomohla

Květa Peschkeová (vlevo) České republice k jednomu fedcupovému titulu už pomohla | Foto: Pavel Lebeda - Česká sportovní

„Radši budu mít zavřené oči. Jsem zvědavá, jestli se s manželem budeme hádat, když se budeme dívat. Myslím si, že jo. Těším se a držím palce oběma týmům,“ usmívá se Květa Peschkeová, která by byla nejradši, kdyby mohly fedcupové finále vyhrát oba týmy.

Za Českou republiku totiž léta hrála, německý tým dobře zná i díky mezinárodnímu vztahu.

„Bude to zajímavé. Myslím, že to bude boj po všech stránkách. Nechme vyhrát lepší tým,“ přeje si Květa Peschkeová, která by si v žádném případě nedovolila Němky odepisovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Květou Peschkeovouo mluvil před finále Fed Cupu reportér ČRo Jaroslav Plašil

Zatímco se ještě před pár týdny pochybovalo o dobré formě český soupeře, někdejší česká reprezentantka jim věřila ještě před tím, než jedna z opor týmu Andrea Petkovićová vyhrála v Sofii Turnaj šampionek, méně kvalitně obsazenou obdobu Turnaje mistryň.

„Je to pro ně po hodně dlouhé době, kdy se dostaly do finále a vybojovaly si tuto pozici. Nebudou to chtít pustit a budou dokonce bojovat,“ myslí si Květa Peschkeová, ať už bude hrát v německém týmu kdokoli.

Češky mohou Fed Cup vyhrát po 2 letech. Kurt je dobrý, chválí Šafářová

Číst článek

I Češky ale mají svou velkou kvalitu a bonusem může být znovu obnovený pár Lucie Hradecká Andrea Hlaváčková, který je stále jednou z variant případného závěrečného deblového zápasu.

Pro bývalou reprezentantku není obnovení úspěšné dvojice překvapením: „Už kdysi jsem říkala, že si myslím, že se vrátí zpátky. Nevím, jak k tomu přesně došlo, ale myslím, že je to správné rozhodnutí,“ dodává Květa Peschkeová.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme