Australané Berdychovi fandí i proti domácímu soupeři. Jsou super, chválí

Už více než šest let neprohrál tenista Tomáš Berdych v Austrálii s Australanem a nestalo se mu to ani tentokrát. Český reprezentant porazil v Melbourne domácí hvězdu Kyrgiose 3:1 na sety a na prvním velkém turnaji sezony postoupil do osmifinále. Zároveň si opět ověřil, že je Australian Open jeho nejúspěšnějším grandslamem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych po vítězném zápase ve 3. kole Australian Open

Tomáš Berdych po vítězném zápase ve 3. kole Australian Open | Zdroj: Reuters

Australané jsou známí tím, jak okamžitě vezmou za svého hráče, který se sem přistěhoval z jiné země. Z celého srdce tak fandí desítkám tenistů z bývalé Jugoslávie či ze zemí někdejšího Sovětského svazu tak, jako kdyby se v Austrálii narodili a vyrůstali tady.

Ale také k soupeřům z cizích zemí dokážou projevit dost sympatií. Už před několika lety tady místní fanoušci založili fanklub českého tenisty a negativní reakce neprovázejí snažení Tomáše Berdycha ani když bojuje proti domácímu borci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na atmosféru zápasu třetího kola Australian Open se zaměřil reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Atmosféra byla super i dneska. Lidi, co tu na tenis chodí, jsou super a fakt si užívají, jak zápas vypadá,“ řekl Tomáš Berdych po čerstvé výhře nad domácí hvězdou Nickem Kyrgiosem.

Bylo to jeho osmé vítězství v řadě nad Australanem v Austrálii a dovedlo ho do šestého osmifinále v Melbourne za sebou.

Jen nejlepší hráč světa Srb Novak Djoković, Brit Andy Murray a pokud zvítězí v dalším zápase tak ještě Španěl David Ferrer drží ze současných tenistů na úvodním grandslamovém turnaji roku minimálně tak dlouhou sérii.

Berdych postoupil do osmifinále AO, domácího Kyrgiose porazil 3:1 na sety

Číst článek

„V sezoně, která běží, je víc faktorů, které do toho člověku můžou vlézt a příprava nemusí být taková. Tady je to úplně ideální. Člověk ví, že má měsíc na přípravu. Má nějaký čas volno, nějaký čas na kondici, odehraje jeden turnaj a pak je grandslam. Dva měsíce jsou nalajnované skoro každý den,“ vysvětluje česká tenisová jednička.

„Pokud se nestane nic extra neobvyklého, výsledky mohou být takhle relativně konzistentní,“ dodává Tomáš Berdych, proč se mu tak daří u protinožců. Navíc, pokud zdolá i dalšího soupeře, Španěla Bautistu Aguta, mohl by být pošesté v řadě na Australian Open ve čtvrtfinále.

Ale bez ohledu na další výsledek, je zřejmé, který grandslam je pro českého tenistu tím nejúspěšnějším.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme