Berdych a Kvitová na turnaji v Římě do semifinále neprošli

Pro tenisty Tomáše Berdycha s Petrou Kvitovou skončila cesta turnajem v Římě ve čtvrtfinále. Berdych prohrál se Švýcarem Rogerem Federerem dvakrát 3:6 a Kvitová nestačila na Španělku Carlu Suárezovou, které podlehla rovněž ve dvou setech 3:6 a 2:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych na antuce v Římě vypadl po porážce se Švýcarem Rogerem Federerem

Tomáš Berdych na antuce v Římě vypadl po porážce se Švýcarem Rogerem Federerem | Zdroj: ČTK

Berdych přitom začal 20. vzájemný duel s Federerem výborně. Brejk z pátého gamu ale neudržel, přišel o dva servisy v řadě a sadu prohrál za 32 minut.

Ve druhém setu si oba hráči drželi podání do stavu 3:3, pak ale 29letý Berdych pustil o čtyři roky staršího soupeře do brejku. Federer duel ukončil už v deváté hře, kdy při podání české daviscupového reprezentanta proměnil první mečbol.

Český tenista teprve podruhé v sezoně nepostoupil na okruhu ATP alespoň do semifinále. Světové dvojce podlehl ve 20. vzájemném souboji počtrnácté.

„Nebyl to zápas podle mých představ, ale to se někdy stane. Roger odehrál skvělé utkání, využil všech šancí, které jsem mu povolil. Na antuce jsem měl skvělé čtyři pět týdnů, je to nejlepší cesta, jak být nachystaný do Paříže,“ vyhlíží Berdych před grandslamovým turnajem Roland Garros.

Kvitovou zradil servis

Naopak Kvitové se úvod čtvrtfinálového duelu nepovedl, když ztratila hned první podání. Srovnat mohla za stavu 4:3, ale ani jeden ze dvou bejkbolů nevyužila. V následujícím gamu navíc podruhé neudržela servis a Suárezová vedla 1:0.

Španělka výborně rozehrála i druhý set, ve kterém se dostala do vedení 4:0. Kvitová ještě svým jediným využitým brejkem závěr utkání zdramatizovala, ale na více než na snížení 2:4 nedosáhla. V osmém gamu Suárezová proměnila druhý mečbol při podání české hráčky.

Pro 25letou Kvitovou se Suárezová stala neoblíbenou hráčkou, v letošním roce jí podlehla už potřetí.

Petra Kvitová v letošním roce nestačila na Španělku Carlu Suárezovou už potřetí | Foto: ČTK/AP

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Římě:

Muži - dvouhra, čtvrtfinále:
Federer (2-Švýc.) - Berdych (6-ČR) 6:3, 6:3

Ženy - dvouhra, čtvrtfinále:
Suárezová (10-Šp.) - Kvitová (4-ČR) 6:3, 6:2.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme