Berdych do semifinále Masters nepostoupil, s Djokovićem prohrál 0:2

Tomáš Berdych nepostoupil do semifinále letošního Turnaje mistrů v Londýně. Pro účast v semifinále musel světovou jedničku Novaka Djokoviće porazit ve dvou setech. V souboji s nejlepším tenistou ale naopak bez zisku sady prohrál.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych v souboji s Novakem Djokovićem

Tomáš Berdych v souboji s Novakem Djokovićem | Zdroj: Reuters

O postupujícím bylo jasno po prvním setu. Tomáš Berdych se sice oklepal z počátečního útlumu, kdy z prvních deseti míčků vyhrál jediný, při vlastním podání za stavu 3:4 ale nabídl Novaku Djokovićovi brejkbol. Při jeho odvracení napálil míček z voleje pouze do sítě.

V následující hře světová jednička v poklidu dopodávala první set a šla si s klidem odpočinout. Jeden vyhraný set totiž k pojištění druhého místa ve skupině stačil.

Druhý set už mohl být pro rodáka z Valašského Meziříčí pouze dobrým tréninkem, ten ale nepřipustil ztrátu motivace. V prvním gemu odvrátil tři brejkboly a díky vysoké úspěšnosti prvního podání hrál s Djokovićem i za vyrovnaného stavu vyrovnanou partii, kterou ocenila i zaplněná hala v Londýně.

V 11. hře druhého setu ale Čecha podání zklamalo. Dvojchybou daroval soupeři další sérii tří brejkbolů. Djoković ten druhý využil a po hodině a půl zvítězil 6:3 a 7:5.

Svým 80. vítězstvím v sezoně Novak Djoković potvrdil postup do semifinále, ve kterém se utká s Rafaelem Nadalem. Pro Tomáše Berdycha sezona skončila s 57 výhrami na kontě.

Vojtěch Adam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme