Berdych pokořil Pospisila a postoupil do druhého kola FO. Štěpánek po bitvě padl s Murraym

Tomáš Berdych na úvod Roland Garros potvrdil roli favorita, když ve třech setech 6:3, 6:2 a 6:1 přesvědčivě zdolal Vaska Pospisila. Český daviscupový reprezentant, který Kanaďana s českými kořeny zdolal za rovných sto minut, v dalším kole narazí na Džazírího z Tuniska. Velkou bitvu naopak do vítězného konce nedotáhl Radek Štěpánek, který po pěti setech prohrál s Andym Murraym. Mezi ženami pak na turnaji končí Kateřina Siniaková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych během prvního kola Roland Garros 2016

Tenista Tomáš Berdych během prvního kola Roland Garros 2016 | Zdroj: Reuters

Berdych vstoupil do dnešního duelu velmi dobře poté, co hned při první příležitosti sebral svému soupeři podání.

Pospisil si sice následně také připsal úspěšný brejk, ale český tenista nedopustil, aby ho Kanaďan při servisu potvrdil, takže se turnajová sedmička mohla těšit ze zisku první sady.

Ve druhém setu si již Berdych žádné komplikace nezpůsobil, když ho ovládl v poměru 6:2 a přiblížil se vítězství.

Jsem rád, že jsem využil šanci, říká po prvním vyhraném zápase na grandslamu Pavlásek

Číst článek

Dominance českého hráče, jenž v Paříži obhajuje osmifinále, pokračovala i ve třetí sadě, kterou rodák z Valašského Meziříčí získal za necelou půl hodinu a mohl se začít radovat z postupu do druhého kola.

Navzdory bravurnímu výkonu se do dalšího pokračování French Open neprobil Radek Štěpánek, jenž v pětisetovém maratonu nestačil na Andyho Murrayho.

Český veterán zaznamenal výborný vstup do zápasu, který už odstartoval včera, a postupně se ujal vedení 2:0 na sety. Třetí sadu sice následně získal Brit, ale obrat v pondělí nestačil dokonat, protože byl duel kvůli tmě přerušen.

Do dnešní dohrávky lépe vstoupil Murray, který nejprve vyhrál čtvrtý set v poměru 6:3 a vyrovnal na 2:2.

Štěpánek se ale nevzdal a v rozhodující sadě byl v desátém gemu dva míče od vítězství. Murray však kritickou situaci ustál. V následující hře navíc českému hráči vzal podání a získal rozhodující náskok, který ve dvanáctém gemu potvrdil a získal pro sebe rozdílový set.

V mužské části pavouka French Open se dnes odpoledne představí ještě Jiří Veselý.

Siniaková do druhého kola nepostoupila

Sympatický výkon předvedla proti favorizované Carle Suarezové-Navarrové dvacetiletá Kateřina Siniaková. Česká hráčka sice proti Španělce prohrála první set, ale nakonec si díky zlepšené hře vynutila rozhodující třetí sadu.

Ve třetím setu však opět kralovala Suarezová-Navarrová, která tak zabránila tomu, aby Siniaková podruhé v kariéře postoupila na grandslamu do druhého kola.

Po Siniakové dnes do ženské dvouhry na Roland Garros vstoupí i další dvě české hráčky, kterými jsou Denisa Allertová a Kristýna Plíšková.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 32 017 500 eur):

Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (7-ČR) - Pospisil (Kan.) 6:3, 6:2, 6:1, Tomic (20-Austr.) - Baker (USA) 6:3, 6:4, 6:4, Čorič (Chorv.) - Fritz (USA) 6:3, 6:1, 6:3, A. Murray (2-Brit.) - Štěpánek (ČR) 3:6, 3:6, 6:0, 6:3, 7:5, Nadal (4-Šp.) - Groth (Austr.) 6:1, 6:1, 6:1, Pouille (29-Fr.) - Benneteau (Fr.) 6:3, 4:6, 6:4, 7:6 (7:4), Džazírí (Tun.) - Mayer (Něm.) 6:3, 3:6, 6:1, 6:2, Bedene (Brit.) - G. Melzer (Rak.) 4:6, 6:3, 6:4, 6:4, Estrella (Dom. rep.) - Marčenko (Ukr.) 7:5, 6:4, 6:3.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Suárezová (12-Šp.) - Siniaková (ČR) 6:2, 4:6, 6:2, Bertensová (Niz.) - Kerberová (3-Něm.) 6:2, 3:6, 6:3, Cibulková (22-SR) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:3, 6:1, Mladenovicová (26-Fr.) - Schiavoneová (It.) 6:2, 6:4, Bouchardová (Kan.) - Siegemundová (Něm.) 6:2, 6:2, Cornetová (Fr.) - Flipkensová (Belg.) 6:1, 6:0, Wang Čchiang (Čína) - Andrianjafitrimová (Fr.) 6:0, 6:0, Babosová (Maď.) - Crawfordová (USA) 6:4, 6:0, Konjuhová (Chorv.) - Rodionovová (Austr.) 6:2, 6:3.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme