Berdych je nejlepším hráčem bez grandslamu, říká trojnásobný vítěz French Open Wilander

Tenista Tomáš Berdych bude na Roland Garros bojovat o postup do grandslamového čtvrtfinále. To, že teď na velkém turnaji nemá trenéra, by ale nemělo mít na výsledky a výkony žádný vliv. Myslí si to i trojnásobný šampion z Paříže, jednapadesátiletý Švéd Mats Wilander, o kterém se hodně mluví jako o vhodném rádci pro českou jedničku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych

Tenista Tomáš Berdych | Zdroj: Reuters

„Nejsem kouč. Jsem hráčem a komentátorem. Ale ne trenérem,“ vyvrací Mats Wilander domněnky, že by byl vhodným koučem pro Tomáše Berdycha poté, co se nejlepší český hráč rozešel s Venezuelanem Danielem Vallverduem.

Tenistu z Valašského Meziříčí ale sleduje a považuje ho za jednoho z nejlepších tenistů bez vyhraného grandslamu v celé historii. „Jo, mohl bych říct, že Tomáš je nejlepším hráčem z těch, kteří nikdy nevyhráli grandslam, on a Miloslav Mečíř z mé éry. Kdybych měl vybírat z těch tenistů, kteří ještě hrají, tak by to byl určitě Tomáš,“ myslí si Mats Wilander.

Oceňuje velkou spolehlivost a vyrovnanost výkonů českého tenisty. Na druhé straně dodává, že u Tomáše Berdycha nevidí speciální úder, díky kterému by mohl vyhrát ty největší bitvy.

„Hraje velmi solidně, ale stejným stylem jako většina hráčů na okruhu, liší se jen úrovní, silou úderu, ale nemá výhodu něčeho extra navíc jako Nadal, Murray, Federer, Wawrinka, pro něj je každý zápas těžký. Nemůže soupeře překvapit extra úderem, vyhrává jen díky vyšší úrovni, na které dokáže hrát,“ říká bývalé světová jednička.

Dokážeme se povzbudit, vysvětlují Siniaková s Krejčíkovou. Vyřadily nejlepší pár světa

Číst článek

To ale nemusí být překážka grandslamový turnaj vyhrát. „Teď je dobrá příležitost. Federer tu není, Nadal je venku. Musí využít šanci, která přichází. Je tady teď dobrá možnost pro hráče, jako jsou Thiem, Ferrer, Berdych, Gasquet,“ jmenuje Švéd okruh širších favoritů.

„Je třeba být trpělivý. Když Wawrinka vyhrál od devětadvaceti let dva tituly, každý mohl cítit, že to jde, to samé, když vyhrál Marin Čilić, Tomášovi se to jednou taky může podařit, musí stále pracovat a doufat, že jednou přijde jeho největší den, zasloužil by si to,“ dodává Mats Wilander.

Dnes měl sledovat a komentovat výkon Tomáše Berdycha v osmifinálovém duelu Roland Garros proti Španělu Ferrerovi. Celý pondělní program ale pořadatelé zrušili kvůli nepříznivému počasí.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme