Berdych je ve Stockholmu v semifinále, Rosol prohrál ve Vídni s Monfilsem

Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji ve Stockholmu do semifinále, když vyhrál ve dvou setech nad Dimitrovem z Bulharska 7:5 a 6:4. Naopak ve čtvrtfinále vypadl na turnaji ve Vídni Lukáš Rosol, který nestačil na Francouze Monfilse.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Tomáš Minarčík | Zdroj: Český rozhlas

Berdych je ve Stockholmu nasazený jako číslo jedna a do semifinále se probojoval bez ztráty jediného setu. I nad Dimitrovem mu k postupu stačily dvě sady, které měly velice podobný průběh.

V úvodu obou setů si oba tenisté celkem bez problémů drželi servis a Berdychovi stačilo v každé sadě proměnit jeden brejkbol. V prvním setu to bylo v jedenáctém gamu, ve druhé sadě o dvě hry dříve.

Rosol vyhrál nad Monfilsem úvodní set v tiebreaku, protože si ani jeden z hráčů nevpracoval ani jednu možnost k zisku soupeřova podání. Zkrácenou hru pak získal český tenista v poměru 7:3.

Ve druhé sadě už se začal více prosazovat favorizovaný Francouz. Sebral Rosolovi dvakrát servis, když mu k tomu stačily dva brejkboly. Ten druhý byl zároveň setbolem.

V rozhodujícím setu vedl Monfils rychle 3:0 a vypracovaný náskok už udržel až do konce utkání.

Výsledky tenisového turnaje mužů ve Stockholmu

Dvouhra - čtvrtfinále: Berdych (1-ČR) - Dimitrov (5-Bulh.) 7:5, 6:4, Gasquet (2-Fr.) - Chardy (6-Fr.) 2:6, 6:3, 7:6 (7:4), Sock (7-USA) - Simon (3-Fr.) 7:5, 7:6 (7:5).

Výsledky tenisového turnaje mužů ve Vídni

Dvouhra - čtvrtfinále: Johnson (USA) - Anderson (2-JAR) 5:7, 7:6 (7:5), 6:4, Gulbis (Lot.) - Karlovič (7-Chorv.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5), Ferrer (1-Šp.) - Fognini (8-It.) 6:4, 6:2, Monfils (6-Fr.) - Rosol (ČR) 6:7 (3:7), 6:3, 6:3.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme