Berdych je ve třetím kole Wimbledonu, hladce postoupila i Strýcová

AKTUALIZUJEME: Tomáš Berdych a Barbora Strýcová bez většího zaváhání prošli do třetího kola tenisového Wimbledonu. Mužská jednička si ve třech setech poradila s Benjaminem Beckerem, v ženské části pavouka Strýcová vyprovodila Rusku Rodinovou. Zápas Petry Kvitové byl po prvním setu přerušen. Z grandslamu vypadl čtvrtý nasazený Stan Wawrinka, kterého přemohl uzdravený Argentinec Juan Martín del Potro.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych postoupil do 3. kolo Wimledonu

Tomáš Berdych postoupil do 3. kolo Wimledonu | Zdroj: Reuters

Program zpožděný deštěm Tomáš Berdych na kurtu č. 3 velmi urychlil. Němce Benjamina Beckera porazil za necelou hodinu a půl hladce 6:4, 6:1 a 6:2.

Klíčové míčky uhrál tenista z Valašského Meziříčí na konci prvního setu. Za stavu 4:4 odvrátil jediné dva brejkboly Benjamina Beckera v prvním setu, aby o chvíli později svou šanci využil a získal první set 6:4.

Od té chvíle 30letý tenista na kurtu vládl. Během dalších padesáti minut dovolil německému soupeři pouze tři hry. V zápase nasázel celkem 13 es a 43 vítězných míčů. Němci pomohl pouhými 16 nevynucenými chybami.

Ve třetím kole může devátý hráč světa potkat dalšího Němce. Čeká na výsledek souboje generací mezi německým mladíkem Zverevem a ruským veteránem Južným.

Ještě kratší dobu strávila na kurtu Barbora Strýcová, která po dvou dnech čekání Ruskou držitelku divoké karty Jevgeniji Rodinovou vyprovodila s „kanárem“ 6:4 a 6:0. K jistému postupu jí pomohlo především 24 vítězných míčů, zatímco soupeřka jich zahrála třetinu.

Ve třetím kole Barboru Strýcovou čeká vítězka dalšího česko-ruského souboje mezi Petrou Kvitovou a Jekatěrinou Makarovovou. Ten začala Petra Kvitová ztraceným podáním, ale dokázala srovnat až na stav 5:5. V následujících dvou gemech Češka vždy vyhrála první dva míčky, oba ale ztratila a po milimetrovém autu získala Ruska první set.

Z toho druhého se nestihla odehrát ani celá jedna hra a zápas znovu přerušil déšť.

Velký návrat na centrální kurt ve Wimbledonu zažil Argentince Juan Martín del Potro, který se tam představil po 1092 dnech a hned se postaral o největší překvapení dne. Čtvrtého nasazeného Švýcara Stana Wawrinku porazil ve čtyřech setech 3:6, 6:3, 7:6 a 6:3.

Tenisový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 28,1 milionu liber):
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (10-ČR) - Becker (Něm.) 6:4, 6:1, 6:2, Del Potro (Arg.) - Wawrinka (4-Švýc.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:2), 6:3.

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Strýcová (24-ČR) - Rodinová 6:4, 6:0, Becková (Něm.) - Sasnovičová (Běl.) 6:2, 6:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme