Berdych měl mečbol, přesto prohrál. V Indian Wells dohrály i Šafářová se Siniakovou

Tomáš Berdych na turnaji v Indian Wells vedl 6:1 a 5:2, přesto do osmifinále štědře dotovaného turnaje nepostoupil a prohrál ve třech setech s Japoncem Jošihitem Nišiokou. Lucie Šafářová a Kateřina Siniaková nedokázaly překvapit favoritky Venus Williamsovou a Caroline Wozniackou, s turnajem se také loučí ve třetím kole.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berdych špatný

Berdych špatný | Zdroj: Reuters

Zdánlivě vyhraný zápas se pro Tomáše Berdycha zvrtnul v drama s nešťastným koncem. Tomáš Berdych nad šťastným poraženým z kvalifikace – Jošihitem Nišiokou – vyhrál první set rychle 6:1 a ve druhém vedl 5:2 a podával. Přesto se z postupu ze třetího kola raduje Japonec.

Čtrnáctý hráč světa totiž nevyužil dvě příležitosti, jak zápas dopodávat. Několikrát se nechal prohodit u sítě a v klíčovém okamžiku pokazil smeč. Při Nišiokově servisu si sice vypracoval jeden mečbol, ten ale dokázal Japonec odvrátit.

70. hráč světa dotáhl druhý set do tie-breaku, kde rozhodlo jediné ztracené podání českého tenisty. Rozhodující set začal třemi brejky v řadě. Nišioka přišel o jeden servis, Berdych o dva a Japonec už další zvrat nedopustil. Po dvou hodinách a 23 minutách vypadl Tomáš Berdych výsledkem 6:1, 6:7 a 4:6.

Ve třetím kole v Indian Well vypadly i Lucie Šafářová a Kateřina Siniaková. Obě Češky měly ve třetím kole „pátého grandslamu“ za soupeřky bývalé světové jedničky, obě podlehly ve dvou setech.

Zkušenější Lucie Šafářová sice měla proti Venus Williamsové hned na úvod dva brejkboly, ani jeden ale nedokázala využít. Podařilo se jí to, až když musela za stavu 3:5 získávat zpět vlastní ztracené podání. Konec prvního setu ale neodvrátila.

Trpělivá Williamsová si počkala na příležitost a vyhrála 6:4. V úvodu druhé sady si pak brněnská tenistka rychle přišla o servis, Američanka odskočila na 3:0 a náskok už nepustila. Do osmifinále postupuje výsledkem 6:4 a 6:2.

Kateřina Siniaková s Caroline Wozniackou rychle prohrávala 1:4, pak sice dokázala podání Dánky prolomit, další ztráta ale rozhodla. Ve druhém setu se za stavu 0:4 Češka nechala ošetřovat, konec v turnaji tak ale odložila jen o pár minut. S turnajem se loučí prohrou 3:6 a 1:6.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace 7,913.405 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Nišioka (Jap.) - Berdych (13-ČR) 1:6, 7:6 (7:5), 6:4, Wawrinka (3-Švýc.) - Kohlschreiber (28-Něm.) 7:5, 6:3, Monfils (10-Fr.) - Isner (20-USA) 6:2, 6:4, Goffin (11-Belg.) - Ramos (22-Šp.) 7:6 (7:3), 6:4, Cuevas (27-Urug.) - Fognini (It.) 6:1, 6:4, Lajović (Srb.) - Pospisil (Kan.) 6:7 (4:7), 6:3, 7:5.

Ženy (dotace 7 699 423 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
V. Williamsová (12-USA) - Šafářová (ČR) 6:4, 6:2, Wozniacká (13-Dán.) - Siniaková (ČR) 6:3, 6:1, Pcheng Šuaj (Čína) - A. Radwaňská (6-Pol.) 6:4, 6:4, Keysová (9-USA) - Osakaová (Jap.) 6:1, 6:4.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme