Berdych na Djokoviće nevyzrál. Finále v Monte Carlu prohrál ve třech setech

Tenista Tomáš Berdych titul na antukovém turnaji série Masters v Monte Carlu nezískal. Ve finále prohrál se Srbem Novakem Djokovićem 5:7, 6:4 a 3:6. Devětadvacetiletý Čech si tak připsal třetí letošní finálovou porážku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković a Tomáš Berdych opouští kurt během dešťové přeháňky

Novak Djoković a Tomáš Berdych opouští kurt během dešťové přeháňky | Zdroj: Reuters

Berdych se nezalekl nepříznivé bilance, která byla před utkání 18:2 pro Srba, a hned v prvním gamu obral Djokoviće o servis. Brejk si držel ale jen do stavu 3:1, kdy světová jednička využila chyb soupeře a vyhrála čtyři hry v řadě.

Českému hráči se sice podařilo vzít Djokovićovi další servis a srovnat na 5:5. Tie-break se v Monte Carlu ale nakonec nehrál. 27letý rodák z Bělehradu si vzal ztracené podání zpět a dotáhl set do vítězství 7:5.

První prohraná sada na turnaji Berdycha nerozhodila. Naopak. Po více než hodinové pauze způsobené deštěm favorita brejknul na 4:3 a výhodu už udržel.

Rozhodující třetí set odstartoval lépe Djoković. Rychle se dostal do vedení 4:0. Český tenista ještě zabojoval, prolomil soupeři podání, jenže další brejkbol si už nevytvořil.

Djokovič se díky výhře stal prvním tenistou historie, jenž vyhrál úvodní tři turnaje série Masters v sezoně. Před Monte Carlem triumfoval v Indian Wells a Miami.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka):

Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Berdych (6-ČR) 7:5, 4:6, 6:3.

Čtyřhra - finále:

B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Bolelli, Fognini (It.) 7:6 (7:3), 6:1

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme