Berdych na French Open vypadl s Tsongou, Hlaváčková s Hradeckou v deblu postupují

Cesta Tomáše Berdycha na letošním French Open skončila v osmifinále. Mezi nejlepšími 16 hráči nestačil na domácího Jo-Wilfrieda Tsongu ve čtyřech setech. Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková si zahrají čtvrtfinále čtyřhry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Francouzovu agresivní hru Tomáš Berdych nestačil

Na Francouzovu agresivní hru Tomáš Berdych nestačil | Zdroj: Reuters

Tomáš Berdych ve čtvrtfinále nepotvrdil roli favorita. Na centrálním dvorci v Paříži prohrál po téměř třech hodinách 3:6, 2:6, 7:6 a 3:6. Ve čtvrtfinále se tak s Japoncem Nišikorim utká domácí Jo-Wilfried Tsonga.

29letému Berdychovi se nepovedly úvodní dva sety. V prvním se nechal rozhodit deštěm a následnou diskuzí s rozhodčím. V tu dobu už jednou ztratil své podání a Francouz výhodu udržel. 14 nasazený Tsonga vládl i druhé sadě, která trvala pouhých 37 minut.

Ve třetím setu za stavu 5:4 podával domácí oblíbenec na vítězství. Čech ale zabojoval, poprvé prolomil soupeřovo podání a vybojoval si tie-break, ve kterém snížil.

Po úspěšném brejku pak český tenista vedl ve čtvrtém setu 3:1. Náskok ale promarnil, dvakrát ztratil servis a po 179 minutách hry předváděl Jo-Wilfried Tsonga na kurtu oslavné tanečky po postupu do čtvrtfinále.

Do čtvrtfinále čtyřhry naopak postoupily Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou. Vítězky pařížského grandslamu z roku 2011 dnes porazily Španělku Anabel Medinaovou a Hao-Ching Chan z Tchaj-wanu 7:6 a 6:2.

Nedělní program v Paříži silně narušil déšť, kvůli kterému je zápas Lucie Šafářové s Ruskou Marií Šarapovovou přeložen na pondělí.

Výsledky tenisového grandslamového turnaje French Open
Muži:
Dvouhra - osmifinále:
Tsonga (14-Fr.) - Berdych (4-ČR) 6:3, 6:2, 6:7 (5:7), 6:3.
Juniorky:
Dvouhra - 1. kolo:
Kolodziejová (13-ČR) - Halizaová (Indon.) 6:0, 6:2, Robillardová-Milletteová (6-Kan.) - Kilnarová (ČR) 2:6, 6:2, 6:3.

Čtyřhra - osmifinále:
Hlaváčková, Hradecká (9-ČR) - Hao-Ching Chan, Medinaová (Tchaj-wan/Šp.) 7:6 (7:5), 6:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme