Berdych nestačil v pařížském čtvrtfinále na Murrayho a Turnaj mistrů bude bez něj

Tenista Tomáš Berdych si semifinále turnaje v Paříži nezahraje. V pátečním čtvrtfinálovém duelu totiž nestačil na Brita Andyho Murrayho ve dvou setech 6:7 a 5:7. Porážka s druhým hráčem světa navíc znamená, že Berdych bude pravděpodobně chybět na prestižním Turnaji mistrů. Jiné starosti má vítězný Murray, který má na dosah post světové jedničky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych

Tenista Tomáš Berdych | Zdroj: Reuters

Úvodní set zápasu mezi Berdychem a Murraym nabídl vyrovnanou podívanou. Favorizovaný Brit sice působil při svém podání jistěji než jeho soupeř, nicméně ani český tenista nakonec při svém servisu neselhal, takže úvodní sada dospěla až do tie-breaku.

Ve zkrácené hře byl Berdych velmi blízko tomu, aby se radoval ze zisku první sady, když vedl už 6:1 a měl k dispozici pět set bolů v řadě. Murray však nejenže všechny odvrátil, ale navíc ovládl i dramatickou koncovku tie-breaku a dostal se do vedení 1:0.

Karolína Plíšková letos nasázela přes 500 es. České tenistce pomáhají i kuželky

Číst článek

Na tento dílčí úspěch skotský tenista okamžitě navázal i na startu druhé sady, kdy Berdychovi vzal ihned podání a rychle vedl 2:0 na gemy.

Český tenista se ale následně opět dostal do hry, v průběhu desáté hry pak dokonce vybojoval brejk a srovnal.

To ale bylo ze strany Berdycha vše, protože hned vzápětí ho Murray opět připravil o servis a následě Skot dohrál zápas do vítězného konce. Vyřazení ve čtvrtfinále pro Berdycha znamená, že se letos nekvalifikoval na Turnaj mistrů, kde startoval nepřetržitě od sezony 2010.

Naopak Murray je díky postupu krok od toho, aby se stal poprvé v kariéře světovým hráčem číslo jedna. Stačí mu k tomu jediné - postoupit v Paříži do finále. Cestu k trůnu mu v dalším páteční duelu usnadnil současný lídr žebříčku Novak Djokovič, jenž nestačil na Chorvata Čiliče.

Tenisový turnaj mužů v Paříži (tvrdý povrch, dotace 4,300.755 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Murray (2-Brit.) - Berdych (7-ČR) 7:6 (11:9), 7:5, Čilič (Chorv.) - Djokovič (1-Srb.) 6:4, 7:6 (7:2), Isner - Sock (oba USA) 7:6 (8:6), 4:6, 6:4.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme