Berdych opět vypadl na úvod turnaje, v Šanghaji prohrál s Granollersem

Tenista Tomáš Berdych podruhé za sebou prohrál hned svůj první zápas na turnaji. Na Masters v Šanghaji sedmý nasazený podlehl v druhém kole v utkání plném chyb Marcelu Granollersovi ze Španělska 6:7, 6:7 a výrazně si zkomplikoval postup na Turnaj mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Zdroj: Reuters

Jednatřicetiletý Berdych se před deseti dny naladil na závěr sezony ziskem titulu v Šen-čenu, pak však dvakrát ztroskotal.

V Pekingu prohrál ve dvou setech s Gillesem Müllerem z Lucemburska a další překvapivou porážku utrpěl ve středu.

V duelu se 43. tenistou světa Granollersem, s nímž v dosavadních čtyřech vzájemných duelech neztratil ani set, byl Berdych horším hráčem. Udělal 40 nevynucených chyb (soupeř 24) a nevypracoval si ani jeden brejkbol, přičemž sám musel tři odvracet.

V tie-breaku prvního setu nevyužil český tenista příznivý stav 4:2 a ztratil ho 4:7, v druhé zkrácené hře získal jediný bod esem za stavu 0:6.

Berdych tak nevyužil šanci připsat si v Šanghaji slušnou porci bodů do žebříčku o Turnaj mistrů. Nejlepší český tenista zůstal na devátém, prvním nepostupovém místě pro Londýn, a ztrácí 335 bodů na osmého Rakušana Dominica Thiema, který v Číně nestartuje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme