Berdych po velké bitvě zdolal Bautistu a postoupil do čtvrtfinále Australian Open

Český tenista Tomáš Berdych se v dnešním osmifinálovém duelu proti Robertu Bautistovi hodně nadřel, ale i přesto si nakonec dokázal se Španělem v pěti setech (4:6, 6:4, 6:3, 1:6 a 6:3) poradit a dostal se mezi osm nejlepších. Čtvrtfinále si v Austrálii česká jednička, která v Melbourne obhajuje loňské semifinále, zahraje již pošesté v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych porazil Bautistu postoupil do čtvrtfinále Australian Open

Tomáš Berdych porazil Bautistu postoupil do čtvrtfinále Australian Open | Zdroj: ČTK

Tomáš Berdych nezačal své vystoupení v osmifinále ideálně, když v prvním setu podlehl Bautistovi v poměru 4:6. Rozhodující moment první sady přišel při třetím podání českého hráče, kdy španělský tenista využil jednoho ze svých prvních třech brejkbolů.

Ani druhý set se pro Berdycha nevyvíjel zcela bezproblémově, když za stavu 3:3 musel čelit třem brejkbolům v radě. Český tenista však zachoval chladnou hlavu, udržel si podání a v závěru druhé sady to byl právě on, kdo úspěšně vzal podání svému soupeři.

Ve třetím setu byl Berdych lepším hráčem na dvorci, když ani jednou nebyl v přímém ohrožení ztráty podání a za pomoci šesti es otočil vývoj zápasu ve svůj prospěch.

Čtvrté dějství však nasazené šestce vůbec nevyšlo. Bautista dokázal Berdycha připravit o dvě podání a vynutil si pátou sadu.

V rozhodujícím setu se český hráč vrátil do pohody a rychle se dostal do vedení 5:1. V sedmé hře se sice Bautista dokázal vrátit do zápasu, když Berdychovi sebral jedno podání, ale v závěru již rodák z Valašského Meziříčí nepřipustil žádné komplikace a postoupil do čtvrtfinále.

Soupeřem Tomáše Berdycha v boji o semifinále bude Švýcar Roger Federer.

Tenisový turnaj Australian Open (dotace 44 mil. australských dolarů):

Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Nišikori (7-Jap.) - Tsonga (9-Fr.) 6:4, 6:2, 6:4, Berdych (6-ČR) - Bautista (24-Šp.) 4:6, 6:4, 6:3, 1:6, 6:3, Djoković (1-Srb.) - Simon (14-Fr.) 6:3, 6:7 (1:7), 6:4, 4:6, 6:3, Federer (3-Švýc.) - Goffin (15-Belg.) 6:2, 6:1, 6:4.

Čtyřhra - 3. kolo:
Štěpánek, Nestor (ČR/Kan.) - Andújar, Carreňo (Šp.) 5:7, 6:4, 6:4.

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Gasparjanová (Rus.) 6:2, 6:1, Šarapovová (5-Rus.) - Bencicová (12-Švýc.) 7:5, 7:5.

Čtyřhra - 3. kolo:
Hlaváčková, Hradecká (7-ČR) - Medinaová, Parraová (10-Šp.) 6:2, 7:6 (9:7), Grönefeldová, Vandewegheová (12-Něm./USA) - Strýcová, Lučičová-Baroniová (ČR/Chorv.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:3.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:

Hlaváčková, Kubot (ČR/Pol.) - Arruabarrenaová, Marrero (Šp.) 6:0, 6:3, Vandewegheová, Tecau (USA/Rum.) - Hradecká, Matkowski (6-Pol.) 1:6, 7:5, 10:8.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme