Berdych porazil Kamkeho, Záhlavová-Strýcová smetla Wickmayerovou

Český tenista Tomáš Berdych úspěšně vstoupil do turnaje v Rotterdamu, když ve dvou setech zdolal Kamkeho z Německa 6:1 a 7:5. Dařilo se i Barboře Záhlavové-Strýcové, která vyřadila v Antverpách domácí Wickmayerovou dvakrát 6:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych v semifinálovém duelu s Andym Murraym

Tomáš Berdych v semifinálovém duelu s Andym Murraym | Zdroj: Reuters

Tomáš Berdych neměl s německým tenistou moc problémů. V prvním setu se dostal rychle do vedení 3:0, když proměnil hned první brejkbol v utkání.

Podruhé získal servis soupeře v šestém gamu. V následující hře sice povolil Kamkemu při svém podání dva brejkboly, ale oba úspěšně odvrátil a využil hned první setbol k zisku sady.

Ve druhém setu získal český hráč dokonce první čtyři gamy a jasně kráčel za vítězstvím. Za stavu 5:2 šel podávat na výhru v zápase, ale poprvé ztratil servis.

Kamke tak utkání zdramatizoval, druhým ziskem Berdychova podání dokázal vyrovnat na 5:5, ale český tenista překvapení nedopustil. Vyhrál servis soupeře a čistou hrou při svém podání zápas ukončil.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Rotterdamu

Dvouhra - 1. kolo: Berdych (3-ČR) - Kamke (Něm.) 6:1, 7:5

Ještě suverénněji si na turnaji v Antverpách počínala Barbora Záhlavová-Strýcová. Proti Belgičance Wickmayerové neztratila za celý zápas ani jednou servis a po dvou setech se radovala z vítězství.

První set byl vyrovnaný do stavu 2:2, ale pak získala česká tenistka čtyři hry a za 37 minut úvodní sadu vyhrála.

Podobný průběh měl i druhý set. Tentokrát Wickmayerová snížila z 1:3 na 2:3, to však bylo z její strany vše. Další tři gamy vyzněly pro českou hráčku, která vyhrála i druhou sadu 6:2.

Výsledky tenisového turnaje žen v Antverpách

Dvouhra - 1. kolo: Záhlavová-Strýcová (ČR) - Wickmayerová (Belg.) 6:2, 6:2.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme