Berdych prolomil v Paříži sérii proher a postoupil do osmifinále

Tenista Tomáš Berdych, jenž v novém vydání žebříčku po šesti letech nefiguruje v elitní desítce, porazil ve svém úvodním vystoupení na turnaji v Paříži Portugalce Sousu a prolomil tak nelichotivou sérii proher, která čítala tři utkání. Berdych si navíc udržel naději na start na Turnaji mistrů. V osmifinále český hráč narazí na vítěze duelu mezi Španělem Bautistou a domácím Simonem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych

Tenista Tomáš Berdych | Zdroj: Reuters

Český tenista začal proti Sousovi dobře, když proti 43. hráči světa vyhrál první set v poměru 6:3. V první sadě si Berdych ve všech případech pohlídal své podání – brejkbolům pak čelil pouze za stavu 5:3, ale náročnou situaci ustál a dostal se do vedení.

Jediný úspěšný brejk určil i výsledek druhého setu a tentokrát to byl český hráč, kdo si nedokázal pohlídat svůj servis. Stalo se tak v osmé hře, kterou Portugalec ovládl čistou hrou.

Vyrovnaný duel tak musel rozhodnout třetí set. Také v něm si oba hráči dlouho hlídali svá podání. Vítěze nakonec určila dvanáctá hra, v níž se Berdych dočkal úspěšného brejku a mohl se radovat z výhry, která pro něj znamená postup do osmifinále.

Český tenista tak stále živí šanci na zopakování svého triumfu v Paříži z roku 2005.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme