Berdych se do finále nedostal ani v Petrohradě, vyřadil ho mladík Zverev

Tomáš Berdych si na turnaji v Petrohradu první finále v sezoně nezahraje. V semifinále nestačil na německého tenistu Alexandera Zvereva, kterému podlehl 4:6 a 4:6. Druhým finalistou je vítěz US Open Stan Wawrinka ze Švýcarska.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych během prvního kola Roland Garros 2016

Tenista Tomáš Berdych během prvního kola Roland Garros 2016 | Zdroj: Reuters

Berdych se v Petrohradu vrátil na okruh ATP po měsíční pauze způsobené zánětem slepého střeva a poradil si s Rusem Andrejem Kuzněcovem i Italem Paolem Lorenzim. V zápase proti Zverevovi ale nenavázal na předchozí čtyři vítězství ve vzájemných zápasech a s devatenáctiletým německým talentem poprvé prohrál.

První sadu rozhodl pátý game, v kterém devátý tenista světa udělal tři dvojchyby a přišel o servis čistou hrou. Berdych si nevypracoval ani jeden brejkbol a za 33 minut set prohrál.

V druhém setu Berdychovi nevyšel třetí game, v němž při svém podání prohrával už 0:40. Dva brejkboly odvrátil, ale ten třetí už 27. hráč světa Zverev využil.

Šanci na vyrovnání měl český tenista v osmé hře, v níž měl jeden brejkbol, a pak v desátém gamu. V něm vedl 40:0, ale Zverev zachoval chladnou hlavu. Po vyrovnání stavu si osmým esem v utkání vypracoval první mečbol, který ještě neproměnil, druhou příležitost už ale využil.

Zverev se probojoval do finále turnaje ATP potřetí v kariéře, v květnu na antuce v Nice ani v červnu na trávě v Halle titul nezískal. Nyní bude na třetí pokus usilovat o to, aby se stal prvním teenagerem od roku 2008, který získá na okruhu titul. Před osmi lety se to jako poslednímu povedlo tehdy devatenáctiletému Chorvatovi Marinu Čiličovi v New Havenu.

V neděli se Zverev utká s nejvýše nasazeným Wawrinkou, jenž v druhém semifinále porazil 7:6, 6:2 Španěla Roberta Bautistu a vyhrál desátý zápas za sebou. Jednatřicetiletý Švýcar bude bojovat o pátý letošní titul, přičemž vyhrál svých posledních jedenáct finálových duelů.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme