Berdych se Štěpánkem jsou připraveni na semifinále DC

Český Daviscupový tým dnes odletěl do srbské metropole Bělehradu, kde na něj čeká nelehký úkol – porazit v semifinále tenisové týmové soutěže domácí výběr a postoupit tak podruhé za sebou do přímého boje o cennou salátovou mísu. V cestě jim ale stojí velice kvalitní soupeř v čele s finalistou US Open Novakem Djokovičem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslavy české tenisové reprezentace

Oslavy české tenisové reprezentace | Foto: Česká sportovní

Do českého týmu se vrátili po neúspěšném představení na US Open Radek Štěpánek a Tomáš Berdych, kteří chyběli ve čtvrtfinále proti Chile.

To vyhrál český tým v čele s kapitánem Jaroslavem Navrátilem 4:1 na zápasy. A ani Štěpánek, ani Berdych nebyli při čtvrtfinálových bitvách potřeba, jenže teď, proti Srbsku je situace úplně jiná.

Přehrát

00:00 / 00:00

DC-Štěpánek s Berdychem o Srbsku

Djokovič jako trumf

Před nejlepšími českými hráči, které doplňuje ještě Jan Hájek a Ivo Minář, je hodně těžký úkol, dostat se do finále Davis Cupu přes například dublového specialistu Nenada Zimonjiče, nebo finalistu US Open a třetího hráče světového žebříčku Novaka Djokoviče.

„Myslím si, že o Djokovičovi se není potřeba nějak zvlášť zmiňovat. Je to všestranný hráč, neuvěřitelný bojovník a výborně riternuje, což je jeho největší zbraň,“ říká o svém soupeři sedmý hráč světa a česká tenisová jednička Tomáš Berdych.

Djokovič porazil v semifinále US Open Rogera Federeram což je jeden z jeho největších úspěchů kariéry. Berdych ale jedním hlasem dodává, že s vyčerpáním a únavou Novaka Djokoviče po náročném představení na New Yorském turnaji, nemůže rozhodně počítat, ba naopak.

„Tato situace je spíše záviděníhodná, než to, že by člověk nechtěl být v jeho situaci. Ale myslím si, že si bude chtít užít to, co ho teď ještě čeká a co má na práci,“ mluví o svém soupeři ještě před finále US Open Berdych.

Štěpánek je zpět a cítí se fit

Jeho parťák v daviscupovém týmu a česká dvojka Radek Štěpánek se potýkal v průběhu letošní sezony se zraněními, ale jak on sám dodává, je rád že dostal před utkáním proti Srbsku důvěru.

„Jsem strašně rád, že jsem zase zpět v týmu a strašně moc se těším na to, až začneme zase trénovat a popereme se o další šanci zahrát si daviscupové finále,“ dodává Štěpánek.

První zápas semifinále Daviscupu začíná v pátek v patnáct hodin. Ještě se ale zatím neví, kdo do utkání nastoupí, o tom totiž rozhodne až čtvrteční los v Bělehradu.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme