Berdych se vrací do daviscupového týmu. Může zažít premiéru tie-breaku v 5. setu

Po roční pauze se vrací do daviscupového týmu, který na něj i tentokrát hodně spoléhá. Nejlepší český tenista Tomáš Berdych má před sebou zápasově nabitý víkend v německém Hannoveru, ve kterém půjde o postup do čtvrtfinále světové série a zároveň také o klidnější rok v elitní sérii, bez starostí o záchranu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych porazil ve druhém kole Australian open Mirzu Bašiče z Bosny a Hercegoviny 3:0 na sety

Tenista Tomáš Berdych porazil ve druhém kole Australian open Mirzu Bašiče z Bosny a Hercegoviny 3:0 na sety | Zdroj: Reuters

Až nastoupí Tomáš Berdych na kurt k zápasu proti talentovanému Zverevovi, bude to už po šedesáté páté, kdy půjde ze šatny k singlovému či deblovému daviscupovému duelu. Touhu hrát za národní tým má prý ale podobnou jako na začátku, kdy v reprezentaci debutoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych odehraje proti Zverevovi už 65. utkání Davisova poháru

„Moc jsem se na to těšil. Zverev udělal velký skok. Výborně servíruje první i druhé podání. Je vysoký a na to, jakou má postavu, se dobře hýbe. Má vynikající bekhend, určitě to bude hrozně nepříjemný soupeř,“ říká před zápasem se Zverevem Tomáš Berdych.

Do Davisova poháru zasáhl Berdych poprvé jako čerstvě plnoletý v Thajsku, opravdu velkých výher se dočkal o dva roky později v Liberci, právě proti Německu, i kdy měl vzhledem k prohrané baráži nakonec smíšené pocity.

„Podařilo se mi vyhrát dvě skvělá a hrozně těžká utkání, jak s Haasem, tak s Kieferem. Pro mě to byly obrovské výsledky, ale na druhou stranu se nám poprvé ‚podařilo‘ sestoupit,“ vzpomíná.

Ale to bylo jednou a dosud naposledy, i díky svým vlastním výkonům zažíval Tomáš Berdych mnohem víc radostných okamžiků než těch horších, výrazně přispěl ke dvěma daviscupovým titulům, které mu tak trochu vynahrazují zatím chybějící grandslamové trofeje.

„Ještě dnes to dobíhá o to víc. Když člověk vidí, jak Francouzi dělali všechno, aby vyhráli, Australané to samé. Vloni Andy Murray podřídil všechno, aby to byl schopný dotáhnout. Určitě to jsou dva hezké a velké výsledky,“ cení si rodák z Valašského Meziříčí dvou „salátových mís“.

I jako tenista s daviscupovými tituly a zkušenostmi ale může zažít jednu premiéru. Vůbec poprvé se v rozhodujícím pátém setu kteréhokoli zápasu může hrát tie-break, a jako první to mohou poznat Lukáš Rosol a Philipp Kohlschreiber, kteří od 13 hodin utkání Německo-Česko zahájí.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme