Berdych si finále Wimbledonu nezahraje. Murray bude bojovat s Raonicem

Tenista Tomáš Berdych se do svého druhého finále na Wimbledonu neprobojoval. Proti Andy Murraymu nedokázal využít své šance a světové dvojce ve třech setech třikrát 3:6. Murray se ve finále utká s Kanaďanem Milosem Raonicem, který v pětisetové bitvě udolal Rogera Federera.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berdych ve Wimbledonu

Berdych ve Wimbledonu | Zdroj: Reuters

Od úvodu zápasu vsadil Čech na agresivitu, zatímco Skot na trpělivost. Tomáš Berdych si sice Murraymu odevzdal hned svůj první servis, výhodu si ale okamživě vzal zpátky. Svůj druhý brejkbol proměnil domácí favorit za stavu 4:3 a 40:30. Získal díky nemu první sadu, během které se dopusil jediné nevynucené chyby. Berdych jich udělal 13.

S ustupujícím sluncem na centrálním dvorci ubývalo světla i Berdychových nadějí na druhé grandslamové finále. V úvodu druhého setu sice mu sice lépe vycházelo podání a oba aktéři zápasu předváděli skvělý tenis, jenže v šesté hře rodák z Valašského Meziříčí nevyužil své šance a vzápětí opět nabídl druhému nasazenému brejk svými chybami.

Po jeho využití Murray na kurtu dominoval a rychle se ujal vedení 2:0 na sety.

Na zvrat devátý tenista světa proti téměř nechybující dvojce přes veškerou snahu neměl. Ve třetím setu si ztratil servis ve čtvrté hře a přišel o zbytek nadějí. Po hodině a 50 minutách podlehl Tomáš Berdych Murraymu třikrát 3:6. Britskému soupeři podlehle popáté za sebou a svého druhého grandslamového finále se nedočkal.

V novém vydání světového žebříčku se díky semifinálového účasti Tomáš Berdych posune na osmou příčku.

Ve finále na vítěze čeká nováček v bojích o grandslamový titul Milos Raonic. Kanaďan v pěti setech přehrál švýcarskou legendu Rogera Federera i přesto, že prohrával 1:2 na sety.

Ve čtvrté sadě se bojovalo téměř o každé Kanaďanovo podání. Proti třem Federerovým brejkbolům si ale Raonic vždy pomohl prvním servisem s rychlostí před 230 kilometrů v hodině. Ve 12. hře pak naopak zkušenější hráč nabídl soupeři tři setboly a Raonic prohozem poslal zápas do rozhodujícího setu.

Osudové chyby Švýcara přišly ve čtvrté hře pátého setu. Brejkbol daroval Kanaďanovi dvojchybou a v klíčové výměně podcenil náběh na síť. Výhodu už Milos Raonic udržel a do svého prvního grandslamového finále postoupil výsledkem 6:3, 6:7, 4:6, 7:5 a 6:3.

Výsledky tenisového Wimbledonu:

Muži:
Dvouhra - semifinále:
Murray (2-Brit.) - Berdych (10-ČR) 6:3, 6:3, 6:3, Raonic (6-Kan.) - Federer (3-Švýc.) 6:3, 6:7 (3:7), 4:6, 7:5, 6:3.
Ženy:
Čtyřhra - semifinále:
S. Williamsová, V. Williamsová (USA) - Karolína Plíšková, Görgesová (8-ČR/Něm.) 7:6 (7:3), 6:4, Babosová, Švedovová (5-Maď./Kaz.) - Atawová, Spearsová (10-USA) 6:4, 6:2.

Juniorky:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Arconadaová, Liuová (4-USA) - Kilnarová, Keninová (5-ČR/USA) 6:1, 6:7 (2:7), 6:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme