Berdych, Štěpánek, Kvitová a Záhlavová-Strýcová si v Brisbane zahrají čtvrtfinále

Podařený start do nové sezony potvrdili Tomáš Berdych v indickém Čennaí i Radek Štěpánek v australském Brisbane. Tam se dařilo i tenistkám Petře Kvitové a Barboře Záhlavové-Strýcové. Všichni postoupili do čtvrtfinále. Vypadla naopak Iveta Benešová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová

Berdych, který je na turnaji v indickém Chennaí nejvýše nasazeným hráčem, si ve druhém kole přehrál Chorvata Iva Dodiga 6:2 a 6:4. O postup do semifinále se nejlepší český tenista utkání s vítězem zápasu mezi Američanem Kendrickem a Slovincem Kavčičem.

Tenisový turnaj mužů v Čennaí
(tvrdý povrch, dotace 398.250 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo: Berdych (1-ČR) - Dodig (Chorv.) 6:2, 6:4.


Loňský finalista Štěpánek si ve druhém kole poradil celkem hladce se čtvrtým nasazeným Američanem Fishem po setech 6:3, 6:1 a o postup do semifinále se střetne s turnajovou sedmičkou Mayerem z Německa.

Kvitová zdolala ve druhém kole Rusku Ksenii Pervakovovou 1:6, 6:4 a 6:2, Záhlavová-Strýcová domácí Sally Peersovou 6:4 a 6:1. Iveta Benešová pak nestačila na čtvrtou nasazenou Francouzku Marion Bartoliovou. Podlehla ji 1:6, 6:3 a 0:6.

Ve čtvrtfinále nastoupí Kvitová proti Slovence Dominice Cibulkové, Záhlavová-Strýcová se pokusí "pomstít" Ivetu Benešovou a porazit Bartoliovou.

Tenisový turnaj v Brisbane (tvrdý povrch):

Dvouhra mužů - 2. kolo:
Štěpánek (ČR) - Fish (4-USA) 6:3, 6:1, Baghdatis (5-Kypr) - Kubot (Pol.) 6:2, 6:2, Anderson JAR) - López (6-Šp.) 6:3, 6:1

Dvouhra žen - 2. kolo:
Kvitová (ČR) - Pervaková (Rus.) 1:6, 6:4, 6:2, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Peersová (Austr.) 6:4, 6:1, Bartoliová (4-Fr.) - Benešová (ČR) 6:1, 3:6, 6:0, Petkovicová (Něm.) - Dokičová (Austr.) 6:0, 6:1, Cibulková (SR) - Vinciová (It.) 6:2, 7:5.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Blacková, Rodionovová (1-Zimb./Austr.) - Hlaváčková, Hradecká (ČR) 6:4, 3:6, 10:2.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme