Berdych v Dubaji nezaváhal, Rosol skončil před Davis Cupem v 1. kole

Tenista Tomáš Berdych potvrdil v úvodním kole v Dubaji roli favorita. Francouze Jérémyho Chardyho porazil 7:6, 6:4 a jediná výhra ho dělí od 500. vítězství na okruhu ATP. Na turnaji naopak končí Lukáš Rosol, který v generálce na Davis Cup stejně jako před týdnem v Marseille nestačil na Ukrajince Sergeje Stachovského.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych potvrdil v 1. kole v Dubaji roli favorita

Tomáš Berdych potvrdil v 1. kole v Dubaji roli favorita | Zdroj: Reuters

Berdych hned v prvním gamu odvrátil dva brejkboly a v další hře sám sebral svému soupeři podání. Brejk ale okamžitě ztratil a druhým prohraným servisem za stavu 4:4 dokonce nabídl Chardymu možnost set doservírovat do vítězného konce.

Francouz ale tíhu okamžiku neunesl a Berdych mu podání prorazil. Rozhodnout musel nakonec až tie-break, který ovládl český tenista.

Ve druhém setu se Berdych dostal do brejku ve třetí hře a výhodu tentokrát udržel. Po hodině a 34 minutách čtvrtý nasazený hráč proměnil druhý mečbol při vlastním servisu. V dalším kole narazí rodák z Valašského Meziříčí na Itala Simona Bolelliho.

Rosolovi odveta nevyšla

Svůj duel dobře rozehrál i Rosol, který první set proti Stachovskému vyhrál. Odveta za vyřazení z minulého týdne z Marseille mu ale nevyšla.

Ve druhé sadě prohrál český tenista od stavu 1:1 pět her v řadě a v rozhodujícím setu ztratil podání za stavu 4:4, čehož Ukrajinec využil. Duel Stachovskij ukončil po hodině a 43 minutách čistou hrou.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,503.810 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Berdych (4-ČR) - Chardy (Fr.) 7:6 (7:2), 6:4, Stachovskij (Ukr.) - Rosol (ČR) 4:6, 6:1, 6:4, Bolelli (It.) - Pouille (Fr.) 6:3, 6:3, Ilhan (Tur.) - Zverev (Něm.) 6:1, 7:6 (7:4).

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme