Berdych v Rotterdamu titul neobhájil, ve finále podlehl Wawrinkovi

Český tenista Tomáš Berdych ve finále turnaje v Rotterdamu prohrál ve třech setech se Švýcarem Wawrinkou 6:4, 3:6, 4:6. Neobhájil tak titul z loňského roku a s Wawrinkou prohrál už šestý vzájemný zápas v řadě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych prohrál ve finále turnaje v Rotterdamu se Švýcarem Wawrinkou

Tomáš Berdych prohrál ve finále turnaje v Rotterdamu se Švýcarem Wawrinkou | Zdroj: ČTK

První set přitom vyzněl pro českého tenistu. Berdychovi se dařilo na servisu a při podání soupeře se dostával do brejkových možností. V sedmé hře se mu také podařilo Wawrinkovi podání prolomit.

Brejk si udržel až do konce první sady a při svém podání proměnil druhý setbol.

Ve druhém setu si oba tenisté drželi servis až do osmého gamu. Při podání Berdycha se Švýcar dostal do vedení 40:15 a proměněným druhým brejkbolem odskočil Berdychovi na 5:3.

Vzápětí při svém podání set ukončil, když si stejně jako Berdych v prvním setu připravil dva setboly a ten druhý využil k zisku sady.

Začátek rozhodujícího setu se nevydařil Berdychovi. Český tenista hned v prvním gamu přišel o podání a Wawrinka se dostal až do vedení 4:1.

Pak sice také jednou ztratil servis, ale další komplikace už nepřipustil, v desáté hře proměnil hned první mečbol a utkání ukončil.

Tenisový turnaj mužů v Rotterdamu (tvrdý povrch, dotace 1,600.855 eur):

Dvouhra - finále:
Wawrinka (4-Švýc.) - Berdych (3-ČR) 4:6, 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále:
Rojer, Tecau (3-Niz./Rum.) - J. Murray, Peers (Brit./Austr.) 3:6, 6:3, 10:8

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme