Berdych získal první letošní titul, znovu ovládl turnaj v Šen-čenu

Tenista Tomáš Berdych porazil ve finále tenisového turnaje v Šen-čenu Francouze Gasqueta ve dvou setech a získal první letošní titul. O svém druhém triumfu na turnaji rozhodl ve třech setech. Završil tak skvělý týden českého tenisu, během kterého reprezentanti ovládli celkem 4 turnaje elitních okruhů a jeden challenger.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berdych otočil zápas s Cuevasem, je v osmifinále French Open

Berdych otočil zápas s Cuevasem, je v osmifinále French Open | Zdroj: Reuters

Tomáš Berdych nevstoupil do zápasu šťastně. V zápase s Richardem Gasquetem z Francie ztratil hned své první podání, jenže brejk si vzal okamžitě zpět a zvládl i další krizovou situaci, když v tie-breaku první sady prohrál 4 míčky v řadě a pustil Francouze do vedení. Dvěma forhendovými vítěznými míči a esem získal první sadu rodák z Valašského Meziříčí.

Svůj první letošní titul mohl Berdych získat už po hodině a půl. Ve druhé sadě měl brejk a při podání 18. hráče světa promarnil dva mečboly. Pak mohl sám zápas dopodávat, ale prohrál osm míčků v řadě, přišel o nadějné vedení a prohrál i následnou druhou zkrácenou hru.

Rozhodující výhodu si Tomáš Berdych vybojoval v polovině třetí sady. Tentokrát to byl Gasquet kdo chyboval a odevzdal své podání. Čech si naopak svůj servis i pomocí celkem 18 es pohlídal.

Kvitová se díky výhře ve Wu-chanu přiblížila elitní desítce. Navíc stále živí šance na Turnaj mistryň

Číst článek

Po dvou hodinách a 27 minutách vyhrál Tomáš Berdych 7:6, 6:7 a 6:3. Získal tak svůj první letošní titul, shodou okolností v Šen-čenu, kde zvítězil už vloni a plnil zde roli prvního nasazeného.

Český tenis za sebou má povedený týden. Vedle Berdycha už včera triumfovaly Petra Kvitová ve Wu-chanu, Lucie Šafářová ovládla tamtéž čtyřhru a Kristýna Plíšková získala svou první trofej na okruhu WTA v Taškentu.

Jan Šátral navíc ovládl chalenger v italském Římě, když ve finále porazil Nizozemce Haaseho 6:3 a 6:2.

Tenisový turnaj mužů v Šen-čenu v Číně (tvrdý povrch, dotace 704.140 dolarů):
Dvouhra - finále:
Berdych (1-ČR) - Gasquet (3-Fr.) 7:6 (7:5), 6:7 (2:7), 6:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme