Berdych znovu na Masters prohrál. S Nišikorim ztratil třetí set

Tomáš Berdych poprvé v historii prohrál svůj druhý zápas na Turnaji mistrů. Japonci Nišikorimu podlehl ve třetím setu 3:6 a jeho šance na postup do semifinále jsou pouze teoretické.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych nezvládl rozhodující set zápasu s Keiem Nišikorim

Tomáš Berdych nezvládl rozhodující set zápasu s Keiem Nišikorim | Zdroj: Reuters

První sada byla vyrovnaná. Tomáš Berdych si s obtížemi držel své podání až do stavu 5:5. Pak český tenista daroval dvojchybou Nišikorimu rozhodující brejkbol, který Japonec o chvíli později proměnil v zisk prvního setu.

Hned na začátku druhého setu si Berdychův soupeř vypracoval náskok, od stavu 0:2 ale dlouhán z Valašského Meziříčí výrazně zlepšil své statistiky na podání, získal pět her v řadě a vyrovnal.

Rozhodující okamžiky přišly v osmé hře rozhodující sady. Nišikori výborně bránil a Tomáš Berdych dva klíčové údery poslal do autu a do pásky. Světová šestka se zklamáním zakousla do své rakety a vzápětí marně vzdorovala závěrečnému gemu a vítězství Keie Nišikoriho 7:5, 2:6 a 6:3.

Teoretická šance na postup ale českému tenistovi zůstala. Ve druhém zápase totiž Roger Federer dokázal porazit světovou jedničku Novaka Djokoviće 7:5 a 6:2. Před Berdychem ale stojí těžký úkol, musí světovou jedničku porazit také.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 7 mil. dolarů):
Dvouhra:
Skupina Stana Smithe:
Nišikori (8-Jap.) - Berdych (5-ČR) 7:5, 3:6, 6:3.

Čtyřhra:
Skupina Ashe a Smithe:
Bopanna, Mergea (8-Indie/Rum.) - J. Murray, Peers (4-Brit./Austr.) 6:3, 7:6 (7:5).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme