Berdych zvládl finále v Šen-čenu a slaví letos první turnajové vítězství, jedenácté v kariéře

Tenista Tomáš Berdych se v čínském Šen-čenu dočkal prvního letošního titulu. Nejvýše nasazený český hráč porazil v dnešním finále, které bylo přeloženo z neděle kvůli dešti, Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze po setech 6:3 a 7:6.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych vyhrál první zápas během letošní série severoamerických turnajů

Tomáš Berdych vyhrál první zápas během letošní série severoamerických turnajů | Zdroj: Reuters

Na turnaji ATP Tour triumfoval třicetiletý Berdych pojedenácté v kariéře, čímž překonal Petra Kordu (10) a je třetím nejúspěšnějším českým hráčem v historii v počtu titulů. Před ním jsou jen Karel Nováček (13) a s 94 výhrami nedostižný bývalý první hráč světa Ivan Lendl.

Berdych získal titul znovu po roce. Naposledy uspěl loni ve Stockholmu. Letos uspěl až na čtvrtý pokus. Před Šen-čenem prohrál finále v Dauhá, v Rotterdamu a Monte Carlu. Celkovou bilanci finálových zápasů má 11:17.

Dnešním vítězstvím si Tomáš Berdych zároveň upevnil pátou příčku v pořadí pro Turnaj mistrů, který už mu prakticky nemůže uniknout. Prestižní finále sezony v Londýně si zahraje pošesté za sebou.

Naopak Petra Kvitová a Lucie Šafářová si pohoršily v žebříčku, který je směrodatný pro účast na Turnaj mistryň, který startuje 25. října. Kvitová klesla na pátou pozici, Šafářová na šestou. Další česká tenistka Karolína Plíšková je v tomto pořadí dvanáctá.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme