Berdycha bouřlivá atmosféra proti Cuevasovi nerozhodila. I díky zkušenostem z Davis Cupu

Hráči madridských klubů Atlétika a Realu zrovna soupeřili ve finále Ligy mistrů, ale při tenisovém zápase Tomáše Berdycha s Uruguaycem Pablem Cuevasem na French Open to občas také vypadalo jako na fotbalovém stadionu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Tomáš Berdych na grandslamu v Paříži

Český tenista Tomáš Berdych na grandslamu v Paříži | Zdroj: Reuters

Berdych si posedmé za sebou zahraje i ve druhém týdnu grandslamového turnaje.

Vyrovnanost svých výkonů na velkých akcích potvrdil i na Roland Garros v Paříži, kde postoupil do osmifinále.

V nedělním střetnutí s Cuevasem si někdy zakřičel český tenista, jindy se zase ozvaly temperamentní fanoušci na dvorci číslo jedna.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistu Tomáš Berdycha mimo jiné potěšil i fakt, že s Uruguaycem Pablem Cuevasem dohrál ještě před setměním

Pro Berdycha bylo důležité, že nespokojenost při vlastních úderech postupně mizela a tím pádem také Jihoameričané v hledišti nebyli tak bouřliví. „Jsem rád, že se mi to takhle podařilo zvládnout a že jsem se vrátil zpátky k tomu, co dokážu hrát,“ těšilo českého hráče.

Berdychovi se v minulosti stávalo, že mu bouřlivé publikum občas sebralo koncentraci, ale za svou kariéru už se naučil i třeba díky daviscupovým zápasům v Argentině nebo v Srbsku takové situace dobře zvládat.

„To jsou určitě zkušenosti, který člověk musí projít, odehrát spoustu zápasů. Člověk si to musí zažít, navstřebávat. S těmi roky, co mám za sebou, už to tak nějak ani neberu,“ popsal Berdych.

I proto byl teď výkon českého tenisty vyrovnaný, a také proto skončil duel ještě před setměním, což může být důležité pro další dny turnaje, který ohrožuje ne zrovna příznivá předpověď počasí.

„Samozřejmě nejdůležitější je výhra, ale tohle je k tomu velké plus. V těchto dnech to může být všelijaký. Aby tady člověk musel každý den jezdit dohrávat set a tak, to by bylo fakt šílený,“ dodal rodák z Valašského Meziříčí.

Pokud všechno půjde podle plánu, Berdych si zahraje osmifinálové utkání Roland Garros s Davidem Ferrererm v pondělí.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme