Berdycha čeká na londýnském Turnaji mistrů Novak Djokovič

Tak, jak už to má v Londýně vyzkoušené, nasedne Tomáš Berdych do lodě a po Temži se ze svého hotelu dopraví do tenisové haly. Ke svému úvodnímu zápasu na Turnaji mistrů proti Novaku Djokovičovi. A během půlhodinové cesty možná zapřemýšlí, jaký Djokovič se proti němu tentokrát představí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych na Turnaji mistrů 2010

Tomáš Berdych na Turnaji mistrů 2010 | Foto: ATP World Tour.com

I když právě tuto otázku si Tomáš Berdych zakázal, jestli mu totiž něco může před premiérovým vystoupením na Turnaji mistrů uškodit, tak je to právě dumání nad podobnými nejasnostmi.

,,Spíš bych měl jít na kurt s čistou hlavou, soustředěný na svůj výkon a nepřemýšlet nad ním,“ říká český tenista, ale fanoušky by mohlo zajímat, jací hráči se vlastně na kurtu představí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Berdycha čeká na londýnském Turnaji mistrů Djokovič

Bude to Berdych, se kterým to šlo od wimbledonského finále od 40 k 15? A naopak, bude to Novak Djokovič, který byl po US Open ve skvělé formě, a který Berdycha porazil v semifinále Davis Cupu? Nebo to bude obráceně, tedy tak jako na zmíněném Wimbledonu, kdy pro změnu hladce zvítězil český tenista.

,,Já si myslím, že jediná a ta hlavní věc je, že veWimbledonujsem měl dobré sebevědomí po sérii vyhraných zápasů. Nevím, co od toho on čeká, ale já tam půjdu s tím, co já chci hrát. Uvidíme, komu to jak sedne a půjde,“ přemýšlí Tomáš Berdych a také Novak Djokovič dopředu nevidí favorita.

,,Potkali jsme se v semifinále Wimbledonu, to mě snadno porazil, v září v Davis Cupu jsem pro změnu v dalším důležitém zápase porazil já jeho. V každém případě Tomáš má za sebou životní sezonu, zlepšil se psychicky, je teď mentálně mnohem odolnější, silnější, má tvrdý servis. Tento zápas určitě nemá favorita,“ tvrdí historicky první soupeř Tomáše Berdycha na Turnaji mistrů.

Utkání začne po patnácté hodině středoevropského času.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme