Berdychovi končí sezona. Tenis hodím na pár dní stranou, těší se

Předvánoční doba v Česku je už tradičně spojená také s tenisovou extraligou družstev. Soutěž mívá pokaždé vynikající obsazení, protože spousta hráčů touží být právě v tomto čase blízko svého domova. Pro Tomáše Berdycha právě extraligou končí sezona a pak se nejlepší český tenista bude několik dní věnovat jen rodině.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych se těší na Vánoce s rodiči

Tomáš Berdych se těší na Vánoce s rodiči | Zdroj: ČTK

„Když se vrátím domů, snažím se vše hodit stranou a neřešit nic, co se týká tenisu. Zvládám to a i rodiče vědí, že když jsme pohromadě, tenis se neřeší. Člověk si chce užít čas a dělat něco jiného. Je to pro mě odpočinek a relax,“ pochvaluje si atmosféru po sezoně Tomáš Berdych

Své nejbližší vidí i jindy v roce, ale právě v době Vánoc na ně má nejvíce času. Dohraje extraligu a pak už o tenise aspoň pár dní nechce ani slyšet.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vánoční plány Tomáše Berdycha tenis neobsahují. Odpočine si ale jen na pár dní, zjistil reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Samozřejmě je to krátké, jen pár dní. Ale když tomu člověk teď obětuje maximum, pak bude mít času daleko víc,“ tuší šestý hráč světa.

Po dárcích pod stromečkem špičkoví tenisté netouží, koupit si mohou skoro všechno na světě. Ale udělat si volno jen pro své rodiče a blízké v náročné sezoně zas tak často nemohou. Až právě teď před koncem roku, než se zase rozjedou na další turnaje a tréninkové pobyty.

„Jsme strašně rád, že si můžu najít čas. Když člověk je dítě, dárečky strašně hltá. Když je starší, dělá mu radost, když je může dávat. Ale je to o drobnostech a ne o tom, abychom si dávali veledary,“ říká rodák z Valašského Meziříčí.

Času ale nebude tak moc. Ještě před koncem roku odlétá Tomáš Berdych na exhibiční turnaj do Kataru, pak už se bude připravovat v dějišti Australian Open v Melbourne na úvodní grandslamový turnaj další sezony, která bude náročnější o Davis Cup a olympijské hry.

„Vrcholů je pro nás víc a když se k tomu přidá olympiáda, bude muset člověk víc dbát na program. Ale mám dost zkušeností na to, abychom se s tím poprali,“ věří Tomáš Berdych, který v září oslavil kulaté třicáté narozeniny.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme