Berdychovi se na US Open vyplácí tvrdá příprava, kterou podstoupil na Floridě

Slavný citát vojevůdce Suvorova se teď náramně hodí ke grandslamovému US Open v New Yorku. Český tenista Tomáš Berdych to měl letos hodně těžké na cvičišti, ale díky tomu teď snáz prochází bojištěm.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na turnaji ještě neztratil set a vděčí za to zřejmě i přípravě v hodně podobných klimatických podmínkách.

„I u nás bylo teplé léto, ale podmínky jsou to pořád odlišné. Takové vlhko nikde v Evropě není a to je velký rozdíl,“ pochvaloval si český tenista pobyt na Floridě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český tenista Tomáš Berdych podstoupil před startem na US Open tvrdou přípravu na Floridě a na kurtu se cítí výborně

Tomáš Berdych prý možná ještě nezažil tvrdší letní přípravu, než byla právě ta letošní. S tím, že před časem začal spolupracovat s lidmi z bývalého týmu Andyho Murrayho, tak trochu převzal i některé zvyky.

A stejně jako úspěšný britský tenista se i Tomáš Berdych na těžké klimatické podmínky v New Yorku připravoval na Floridě.

„Ze začátku jsem se musel po příletu z Evropy srovnat s časovým posunem, což pár dní trvalo. Pak jsme dávky začali zvyšovat. Nakonec to byla jedna z nejlepších příprav,“ věří teď český tenista přípravě, během které se prý po každém náročném dni těšil i na malé drobnosti.

Životní zápas Cetkovské. Po operaci nemohla chodit, pak porazila světovou pětku

Číst článek

„To jsou fakt drobnosti. Když jsem tři hodiny ve vedru, tak se pak těším na deset minut ledové vody. Takové drobnosti si třeba člověk ani nedokáže představit, nebo mu nepřijde, že by z toho mohl mít radost. Ale když se chcete posouvat, tak se musíte mít radost i z toho, že se dostanete do takového stavu.“

I díky tomu se teď může těšit Tomáš Berdych na dalšího soupeře na US Open. Jako tenista první světové desítky má pochopitelně jiné cíle než uhrát bez ztráty setu třetí kolo, ale zatím může mít dobrý pocit z toho, jak zápasy v náročných klimatických podmínkách prochází.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme