Blíží se tenisový turnaj Prague Open, pořadatelé připravují nové tribuny i kyvadlovou dopravu

Pokud někdo fandí českým tenistkám a nemůže si dovolit za nimi cestovat do zahraničí, má jedinečnou příležitost, jak je v této sezoně vidět ‚naživo'. Přední domácí hráčky i některé zahraniční hvězdy totiž dorazí na turnaj kategorie WTA J&T Banka Prague Open 2016, do pražské Stromovky. Místa by mělo být v areálu Sparty dost, i díky novým tribunám pro zhruba tři a půl tisíce lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prague Open opět přivítají kurty Sparty ve Stromovce

Prague Open opět přivítají kurty Sparty ve Stromovce | Foto: Jaroslav Plašil

Ředitelka turnaje Petra Černošková si s potěšením prohlíží, jak stavba ve Stromovce roste. V areálu Za Císařským mlýnem dočasně přibyde několik tribun, ze kterých budou fanoušci Karolínu Plíškovou, Lucii Šafářovou, Barboru Strýcovou i řadu dalších špičkových tenistek sledovat.

„Musíme navýšit kapacitu, takže i tady mezi jedničkou a dvojkou. A spravili jsme A kurt, takže už máme 4 hrací kurty naprosto regulérní. Tím, že bychom měli hodně holek a spousta jich hrála na jedničce, tak i tam byla ta kapacita nedostatečná,“ říká Petra Černošková

Přehrát

00:00 / 00:00

Pražská Stromovka se chystá na tenisový svátek, pro návštěvníky J&T Banka Prague Open 2016 připravili pořadatelé nové tribuny a kyvadlovou dopravu

Nejvíce fanoušků se pochopitelně vejde do hlediště centrálního dvorce. „Nějakých 2600, vloni jsme měli 2200 a bylo to celkem napnuté,“ doplňuje.

Ředitelka turnaje také ocenila vstřícný a aktivní přístup partnerů turnaje, kteří během rychlých jednání podpořili navýšení dotace turnaje z 250 tisíc na 500 tisíc dolarů a umožnili tak start dvou hráček světové desítky. I díky tomu bude podle ní dodržena tradice turnaje a vstup bude pro diváky zdarma.

Parkoviště a kyvadlová doprava

Všechna místa by měla být také během turnaje slušně zaplněná. I když je to s dopravou do areálu trochu komplikované ve srovnání s jinými sportovními akcemi podobného významu. Dvorce leží na ostrově a dostat se k nim vyžadovalo v minulých letech i dost trpělivosti, zvlášť poté, co přestala fungovat železniční zastávka Praha Bubeneč, odkud to bylo na kurty velmi blízko.

„Příjezd na Spartu přes Stromovku je trošku komplikovaný, takže jsme si od HC Sparta pronajali velké parkoviště u jejich haly a na magistrátu se nám povedlo vyřídit, že je zákaz parkování v celé Stromovce. Takže by tam neměly vznikat žádné zácpy,“ popisuje Černošková.

„Posílili jsme autobusy, od parkoviště bude pořád jezdit shuttle. Takže doprava by se měla trochu zlepšit. Teď jenom aby vydrželo počasí,“ přeje si Petra Černošková a to hlavně ve dnech od 23. do 30. dubna, kdy se historicky největší ženský turnaj v Česku uskuteční.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme