Bude to velmi těžké, tuší kapitán Navrátil. Věří, že se Veselý zlepší

Čeští tenisté prohráli důležitou čtyřhru daviscupového čtvrtfinále a v Třinci tak prohrávají s Francií 1:2 na zápasy. Zítra tak před sebou mají těžký úkol – vyhrát oba zápasy. Jako první nastoupí na kurt Jiří Veselý proti světové desítce. Kapitán Navrátil věří, že právě ten jednou bude oporou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil (vpravo) s Jiřím Veselým

Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil (vpravo) s Jiřím Veselým | Zdroj: ČTK

Český tým už skoro 20 nevyhrál zápas bez vítězného deblu. Jak vidíte šance za stavu 1:2?

Mince je na francouzské straně a zítra to bude velice těžké. Francouzský tým je velice silný a Tsonga si v pátek vybral slabší chvilku. Nehrál ideálně, na druhou stranu Lukáš hrál svůj strop. Zítra bude s Tsongou hrát Jirka Veselý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čtyřhra byla klíčová. Češi ji prohráli, ale kapitán Jaroslav Navrátil českým daviscupovým reprezentantům věří

Doufám, že nebude svázaný, protože bude hrát proti hráči světové desítky. Zkušenosti potřebuje a myslím, že tam za Českou republiku nechá duši. V poslední době porazil dobré hráče, ve Wimbledonu prohrál s Berdychem… Myslím, že to bude vyrovnané.

Neuvažoval jste, že by do zápasu šel Radek Štěpánek, který odehrál pětisetový zápas s Murraym a naposledy trápil Kyrgiose?

S Radkem jsem mluvil. Říkal mi, kolik mu je a já ho chápu. Dnes měl další pětisetový debl a všichni víme, jak je jeho zdraví choulostivé. Mladí musí dostat šanci mladí, i když to možná bude i za cenu prohry. Musí přebrat zkušenosti a zodpovědnost.

Ve vaší éře se vašim svěřencům podařilo jen třikrát porazit hráče top 10. Teď se to pro postup musí podařit dvakrát během jednoho víkendu.

O to je to složitější, ale pořád je to Davis Cup. Od Tsongy všichni čekají, že musí vyhrát. Uvidíme, jak se s tím popere.

Štěpánek s Rosolem v pěti setech podlehli světovým jedničkám. Francouzi vedou 2:1

Číst článek

Bude moct Jirka Veselý hrát lepší zápas než v pátek? Nebude se od něj tolik čekat.

Všichni mu řekneme, o co jde, ale myslím, že předvede daleko lepší tenis, než v pátek, kdy byl svázaný. Může hrát s otevřeným hledím a věřím, že tomu dá všechno.

Proč myslíte, že se v daviscupových zápasech nedokáže uvolnit? Proč neprodá to, co má natrénováno?

Týmová soutěže je jiná. Můžu dát za příklad Gillese Simona, to je fantastický hráč pro první světovou desítku, ale v Davis Cupu mu nevyšlo tolik zápasů. A je to zatím lepší hráč než Jirka Veselý.

Hrát za tým je svazující a Jirka si tím musí projít. Když Lukáš Rosol v Davis Cupu začínal, nehrál dobré zápasy a poslední dobou je velkou oporou. Věřím, že tím projde i Jirka a v budoucnu oporou bude.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme