Budu se snažit, aby šla Lucka na kurt za stavu 1:0, slibuje Petra Kvitová

České tenistky už vědí, v jakém pořadí nastoupí ve finále Fed Cupu proti Německu. Na rozdíl od většiny předchozích případů zahájí sobotní program Petra Kvitová, která se utká s Andreou Petkovićovou, jako druhé si zahrají Lucie Šafářová a Angelique Kerberová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová host radiožurnálu

Petra Kvitová host radiožurnálu | Foto: Filip Jandourek

„V poslední době začínala Lucka, ale víceméně je to asi jedno. Budu se snažit udělat všechno pro to, aby Lucka nastoupila za stavu 1:0. Většinou to tak bylo, když jsem nastupovala jako druhá já,“ říkala po losu Petra Kvitová.

Česká jednička už odehrála, nejen ve Fed Cupu, spoustu důležitých zápasů, ale přiznává, že nervozita se před začátkem utkání určitě dostaví.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nervózní budou určitě všechny holky, které nastoupí, přiznává před finálovým zápasem Fed Cupu Petra Kvitová.

„Přijde spousta lidí, bude vyprodáno a je to finále Fed Cupu. Nervozita tam bude, ale nemá cenu s tím nějak bojovat, to je zbytečná ztráta energie. Musím to přijmout tak, jak to je. Ale nervózní budou určitě všechny holky, které nastoupí,“ přiznává Kvitová.

Zároveň si čtvrtá hráčka žebříčku pochvaluje týden, během kterého se společně s ostatními připravovala na utkání s Německem.

„Ten týden utekl rychle, nebylo to extra dlouhé. Všechno mělo být tak, jak má, a stihly jsme udělat všechno, abychom byly připraveny na víkend.“

Před samotným zápasem už nebude Petra Kvitová nic měnit.

„Udělám si svůj vlastní rituál, jako normálně při zápasech. Samozřejmě chlapi vymyslí nějaký týmový pokřik, který k Fed Cupu patří. I proto ho máme rády,“ usmívala se česká jednička, která dříve zásobovala tým různými doplňky a spoluhráčky třeba překvapila, když pro všechny přivezla náušnice.

„Tentokrát nic takového nemám, protože už na to moc nehrajeme. Ze začátku to bylo všechno poprvé a snažily jsme se udělat všechno tak, jak by to mělo být, a trochu si to i zpříjemnit. Neříkám, že teď už je to rutina, ale už taky nejsou nápady, jak bývaly. Víme, že je to o tenise, a na to se soustředíme,“ dodala Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme