Čekání na úvodní zápas nebylo příjemné, přiznala Kvitová po úspěšném startu

Petra Kvitová splnila v prvním kole Australian Open roli favoritky, Nizozemku Richel Hogenkampovou za hodinu a tři minuty porazila 6:1,6:4 a překonala první složitější překážku na turnaji. Po zápase přiznala, že při čekání na utkání i během něj byla nervózní. S Petrou Kvitovou si povídal reportér ČRo Jaroslav Plašil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová porazila v prvním kole Australian Open Nizozemku Hogenkampovou

Petra Kvitová porazila v prvním kole Australian Open Nizozemku Hogenkampovou | Zdroj: Reuters

Zápas úvodního kola jste zvládla, na rozdíl od loňska se nestalo nic nepříjemného. Změnila jste Petro něco třeba v přípravě oproti loňskému roku, kdy jste vypadla v prvním kole?

Tak já si myslím, že jsem jiný člověk než loni, už v tom je ta změna. Že bych něco nějak extra měnila, to ne.

V čem myslíte, že jste nejvíc jiná?

Myslím, že když se to loni vlastně všechno nepovedlo, že mě to tak trošku možná posílilo. Co tě nezabije, to tě posílí, jak se říká. A myslím, že tohle možná byl ten případ, kdy jsem se v druhém půlroce trošku zvedla po těch všech nevydařených utkáních, které jsme měla na začátku loňského roku. To asi k tomu přispělo.

Vypadnout v prvním kole grandslamu není nic neobvyklého ani pro největší favority a favoritky. Konec konců i tady v Melbourne už čtyři vysoko nasazené hráčky včera a dnes prohrály. Vnímáte to nějak, že konkurentky končí v turnaji, nebo se tím nenecháte rozptylovat?

Že bych je sledovala, jak hrají, tak to rozhodně ne. Samozřejmě vím, že prohrály, nejde si navíc nevšimnout, že Lucka (Hradecká) porazila Ivanovičovou. Takže i kdyby jste nechtěl, tak se to k vám dostane. Prostě se o tom tak nějak všude mluví.

Tím, že jste zvládla úvodní kolo, půjde se vám lépe do druhého?

První kolo je samozřejmě úplně nejhorší, ale to druhé není o moc lepší. Takže nepředpokládám, že tam půjdu vysmátá s tím ‘sežerte si mě‘, to asi těžko. Je to už druhé kolo, je to trošku lepší, ale stejně…

 

Phewww hello second round, nice to see you again :) #ausopen #pojd

A photo posted by Petra Kvitova (@petra.kvitova) onJan 19, 2015 at 9:43pm PST

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme