Česká tenisová jednička Karolína Plíšková je bez trenéra. Ukončila spolupráci s Vaňkem

Tenistka Karolína Plíšková se rozešla s trenérem Jiřím Vaňkem, pod jehož vedením letos postoupila do finále US Open a vystoupala až na páté místo světového žebříčku. Informaci přinesly listy MF Dnes, Lidové noviny a Sport.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

„Nedohodli se na pokračování spolupráce,“ citují deníky mluvčího fedcupového týmu Karla Tejkala

Čtyřiadvacetiletá Plíšková trénovala pod vedením Vaňka od předloňského Wimbledonu. Od té doby získala pět turnajových vavřínů a osmkrát hrála finále včetně zářijového US Open. Po něm byla chvilku i světovou pětkou a v říjnu si poprvé zahrála Turnaj mistryň.

Češky dominují Fed Cupu díky ochotě reprezentovat, ale i zázemí, říká Ulihrach

Číst článek

O víkendu byla jednou z hlavních postav českého týmu ve finále Fed Cupu ve Francii, kde tenistky zvítězily 3:2 a dokonaly hattrick.

„Začala mi dovolená, otázku nového trenéra budu řešit po ní,“ uvedla podle deníků Plíšková před odletem na Mauricius. Aktuálně je bez kouče stejně jako Petra Kvitová. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu se letos po Australian Open rozešla po sedmi letech s Davidem Kotyzou a pak krátce trénovala s Františkem Čermákem.

Trenéra v tomto roce vyměnila celá česká špička. Vedle Plíškové a Kvitové také Tomáš Berdych, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová, Jiří Veselý a Lukáš Rosol.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme