Česká tenisová jednička Plíšková může na US Open dosáhnout na životní grandslamový výsledek

Už čtyři roky čeká na velký grandslamový výsledek, a právě dnes by na něj mohla dosáhnout. Tenistka Karolína Plíšková bude hrát na US Open v New Yorku s Ruskou Pavljučenkovovou o postup do osmifinále grandslamového turnaje, ve kterém ještě nikdy v minulosti v ženské dvouhře nebyla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková může dosáhnout na životní grandslamový výsledek

Tenistka Karolína Plíšková může dosáhnout na životní grandslamový výsledek | Zdroj: Reuters

Karolína Plíšková to slýchává při každém velkém turnaji. Otázku, kdy už konečně na grandslamu prorazí, rozhodně nemohla považovat za příjemnou, protože ji pronásleduje už celkem významnou část kariéry. Ale ani po letech nezdarů se tím nechce stresovat.

Nedávno vyhrála turnaj v Cincinnati, který patří mezi ty nejvýznamnější po grandslamech, a tak ani teď nebere úspěch na té největší akci osudově.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Mám jiné cíle, než být česká jednička,“ říká tenistka Karolína Plíšková

„Nevím, říkám to na každém grandslamu, ale teď nemám vůbec proč být nějak nervózní, kdyby to nevyšlo. Určitě Cincinnati je můj největší úspěch, tam jsem hrála moc dobře. Sebevědomí nějaké mám,“ říká Karolína Plíšková.

Se svou dnešní soupeřkou Ruskou Pavljučenkovovou má pozitivní bilanci, ještě s ní za tři vzájemné zápasy neztratila set. A solidní výkony podává i teď v New Yorku, takže by si klid, který ji na US Open zatím provází, mohla do důležitého utkání přenést.

„Musím říct, že teď jsem byla v klidu a i předtím. S tenisem jsem zatím spokojená.“ Jestli bude čtyřiadvacetiletá tenistka spokojená i po dnešním zápase, mohlo by to znamenat i zatím životní grandslamový výsledek, který by jistě pasoval i nedávno získané pozici.

Karolína Plíšková je čerstvě českou jedničkou a je celkem pravděpodobné, že jí bude i na konci kalendářního roku.

Karolína Plíšková o olympijské neúčasti: Ať mě nenávidí, kdo chce. Pro mě to bylo lepší takhle

Číst článek

„Je to samozřejmě hezké, protože v Česku je těžké dostat se na jedničku. Jednu dobu to bylo, že jsme byly tři v desítce. Pamatuji si doby, co jsem byla asi čtyřicátá, padesátá, skoro jsem se nedostala do Fed Cupu, takže je to určitě hezké. Tím, že tam je velká konkurence, hodně holek, tak to je dobré, ale já mám jiné cíle, než být česká jednička,“ přiznává Karolína Plíšková s tím, že svůj osobní letošní cíl už vlastně splnila.

„Cíl tento rok jsme měli zůstat do té dvacítky, protože to byl těžší rok pro mě. Teďka to vyjde asi určitě. Mám blízko k té desítce, tak to bude asi další cíl. Je tady ještě pár dalších turnajů v Asii, jsem dobře připravená, cítím se dobře. Jsem v pohodě psychicky i fyzicky, takže si myslím, že bych mohla ještě uhrát dobré věci letos,“ uzavírá.

Jaroslav Plašil, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme