České semifinále Prague Open vyhrála Šafářová, o titul se utká se Stosurovou

Lucie Šafářová bude na tenisovém Prague Open ve Stromovce bojovat o titul. Vyhrála české semifinále, když porazila svou fedcupovou kolegyni Karolínu Plíškovou v tie-breaku druhé sady. O premiérový letošní titul se utká s Australanskou Samanthou Stosurovou, které vzdala nasazená jednička Kuzněcovová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | Zdroj: ČTK

„Je to krásný pocit. Jsem strašně šťastná po dlouhé době s nemocí. Je úžasné být ve finále zrovna tady v Praze,“ řekla Lucie Šafářová České televizi přímo na kurtu poté, co vyřadila Karolínu Plíškovou 6:4 a 7:6.

Brněnská rodačka oplatila své kolegyni z fedcupového týmu týden starou porážku z Německa. K výhře nakročila hned v prvním gemu zápasu, když se dokázala vyrovnat s tvrdým podáním soupeřky a proměněným brejkbolem se dostala do vedení, které udržela.

„Dobře jsem se cítila, hrála jsem agresivně a dobře jsem servírovala. Kája mi ze začátku dala šanci ji zatlačit a získala jsem brzo brejk. Cítila jsem se dobře ve všech úderech,“ řekla 16. hráčka světového žebříčku po zápase.

Ve druhém setu na její straně přibylo větší množství nevynucených chyb a musela dotahovat ztrátu 1:4. To se povedlo a set dospěl do tie-breaku. Ten zkušenější Šafářová ovládla 7:5.

Po zdravotních komplikacích ze závěru loňské a úvodu letošní sezony se Lucie Šafářová v Praze zvedla a zahraje si první letošní finále v sezoně. Bude se snažit navázat na tituly z let 2012 a 2013. Tehdy ale měl turnaj pouze pětinovou dotaci.

Soupeřkou Šafářové bude Australanka Samantha Stosurová, která do finále postoupila bez boje. Turnajová jednička Světlana Kuzněcovová totiž semifinále vzdala.

„Samantha má velmi ráda antuku, velmi dobře servíruje a hraje dobře z forhendové strany. Mám s ní pozitivní bilanci, ale naposledy to bylo velmi těžké utkání. Věřím, že titul zůstane doma,“ doufá Lucie Šafářová.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Šafářová (2-ČR) - Karolína Plíšková (3-ČR) 6:4, 7:6 (7:4), Stosurová (4-Austr.) - Kuzněcovová (1-Rus.) bez boje.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme