České tenistky doprovází v Québecu na každém kroku hokej. Je všude, říká kapitán Pála

Kanada a hokej patří k sobě. Teď se o tom v Québecu přesvědčují i české tenistky, které se tam coby obhájkyně titulu z Fed Cupu připravují na utkání prvního kola elitní světové série.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Starý dres Torona Maple Leafs v jedné z restaurací v Québecu

Starý dres Torona Maple Leafs v jedné z restaurací v Québecu | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

V Kanadě opravdu není těžké narazit na hokej. Spíš je daleko obtížnější se mu vyhnout. Kluziště mají v univerzitním středisku PEPS, kde budou české tenistky hrát, v televizi běží od rána do večera NHL a v hospodách visí dresy jednotlivých klubů.

„Člověk vidí hokej všude okolo. V televizi běží zprávy hodně ve francouzštině kvůli Montrealu, tamní klub Canadiens je pojem,“ říká tenisový kapitán, ale také velký hokejový fanoušek Petr Pála.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak zjistil reportér Jaroslav Plašil, českým tenistkám i kapitánovi Petru Pálovi je hokej blízký

„Hokej miluju, sleduju ho, i když jsem doma. Jsem rád, že zápasy dávají v normálním čase. Když přijdu z večeře, tak vidím všechny góly a zprávy. U nás dávají NHL v noci, ale v play-off vstanu alespoň na třetí třetinu,“ prozradil Pála, který vždy fandil hlavně týmům, ve kterých působili čeští hokejisté.

Tady v Québecu je Montreal zřejmě jasnou jedničkou soudě podle výzdoby ve městě, ale narazíte tu také na dres místního už dávno bývalého klubu NHL.

Oblékali ho českoslovenští emigranti, slavní bratři Petrer, Marián a Anton Šťastní, ale také Mats Sundin nebo třeba Martin Ručinský, který je vůbec posledním aktivně hrajícím profesionálem kdysi slavného Québecu Nordiques.

Třiačtyřicetiletý hokejista Litvínova je teď znovu v reprezentaci a je to i velké téma pro tenistku Karolínu Plíškovou.

dres Quebec Nordiques.jpg | Foto: Jaroslav Plašil

„Litvínov je mým oblíbeným týmem. Spoustu hokejistů tam chodilo na tenis, takže jich hodně znám. Po tenisu je hokej vlastně jediným sportem, který sleduji. Fotbal nenávidím, přiznává česká jednička pro úvodní duel Fed Cupu.

Že tenistky fandí hokejovým týmům, není nic neobvyklého. Denisa Allertová straní Spartě, Tereza Smitková Hradci Králové a třeba Lucie Hradecká zase dostává zprávy od svého trenéra Jiřího Fencla, který hokej i slavnou NHL sleduje.

Troje tepláky a dvě mikiny jsou nutné. Tenistky poznávají kanadskou zimu

Číst článek

„Hrají mezi sebou fantasy hokej, takže do toho trochu zapadám. Pokaždé mají radost, když něco uhrají,“ prozradila Hradecká.

České tenistky by tedy v případě hokejového kvízu nemusely v souboji s domácími Kanaďankami dopadnout špatně. A dost možná by byly stejně jako na kurtu favoritkami tohoto zápasu.

Typicky vybavená restaurace v Québecu | Foto: Jaroslav Plašil

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme