České tenistky se přetahují o olympijský debl. Zájemkyň je víc než volných míst

Za sto dní už budou mít za sebou slavnostní ceremoniál v Riu a po něm rozehrají olympijský turnaj. Jenže kdo všechno do něj zasáhne, zdaleka není jisté. České tenistky patří k nejlepším na světě, ale některé mohou mít smůlu, hlavně pokud jde o účast v soutěži deblistek. Tu jim nemusí zaručit ani kvalitní výkony.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová předváděla proti Muguruzaové všechny možné údery, ani to nestačilo

Lucie Šafářová předváděla proti Muguruzaové všechny možné údery, ani to nestačilo | Zdroj: Reuters

Nemusejí zrovna nést vlajku své země jako třeba Rafael Nadal tu španělskou. I tak bude pro české tenistky ctí účastnit se olympijských her, které pro některé z nich můžou být posledními.

„Pro mě znamená olympiáda strašně moc. Je to prostě nejvíc, to ani nejde popsat. Když jsem byla v Aténách, bylo mi sedmnáct a nedokázala jsem si to ještě pořádně užít. Pokud se dostanu letos, užiju si to na sto procent, protože to bude moje poslední olympiáda,“ říká Barbora Strýcová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zájemkyň o pozici v olympijském deblu je celá řada. Vedle Andrey Hlaváčkové a Lucie Hradecké také Karolína Plíšková, Barbora Strýcová či Lucie Šafářová

Její reprezentační kolegyně Lucie Šafářová má s olympijskými hrami bohatší zkušenosti, a tak může porovnávat. „Zažila jsem dvě olympiády a každá z nich byla jiná. Obě mě ale strašně uchvátily, je to krásná sportovní akce,“ vypráví Šafářová.

„Dostat se tam bylo za poslední dva roky jedním z hlavních cílů. Doufám, že se mi to podaří. Normálně hraju singla a debla, ale když by to šlo, chtěla bych hrát všechny, i mix,“ touží Karolína Plíšková.

Zatímco účast ve smíšené čtyřhře s Tomášem Berdychem by nemělo nic zhatit, u ženského deblu už je to složitější. Zájemkyň a kvalitních hráček je totiž hodně.

„Je hodně adeptů na to dostat se do čtyřhry,“ dodává Karolína Plíšková. Jenže šanci dostanou pouze dva páry, pokud budou mít jednotlivé hráčky kvalitu a odpovídající žebříčkové postavení.

Už teď je tedy jasné, že se na někoho nedostane. A je to dost choulostivé téma, jak naznačuje Strýcová: „Jo, je. Já se budu snažit do poslední šance, abych tam hrála singla i debla, ale to se uvidí.“

Karolína Plíšková i Lucie Šafářová na Prague Open prošly do semifinále

Číst článek

Jen pro představu – zájem určitě mají olympijské medailistky z Londýna Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. Hrát ženský debl by chtěly i Strýcová, Šafářová a Karolína Plíšková. A možná i některé další.

„Jeden prostě musí z kola ven, tak to prostě je,“ smutně přiznává Strýcová. Hraničním termínem pro účast na olympijských hrách je Roland Garros. O konečné nominaci rozhodne Český tenisový svaz.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme