Češky obhájily triumf ve Fed Cupu! Obrat řídila Karolína Plíšková

České tenistky obhájily titul ve Fed Cupu a slaví čtvrté vítězství za posledních 5 let! Na triumfu v pražské O2 areně má velký podíl Karolína Plíšková, která zařídila rozhodující čtyřhru, kterou pak ovládla společně s Barborou Strýcovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fedcupový tým s trofejí v roce 2015 (ilustrační foto)

Český fedcupový tým s trofejí v roce 2015 (ilustrační foto) | Foto: Český rozhlas

Fedcupový tým dokázal během druhého dne dva velké zvraty. Češky prohrávaly 1:2 na zápasy a 0:1 v rozhodující čtyřhře. Karolína Plíšková a Barbora Strýcová ale nepříznivý průběh otočily a výsledkem 4:6, 6:3 a 6:2 počtvrté za posledních 5 let slaví titul v týmové soutěži.

Ve všech třech setech Češky vedly 2:0. V prvním dějství dokázaly Rusky Anastasia Pavljučenkovová a Jelena Vesninová vývoj zvrátit, ve druhém nikoli a pár, na který pro rozhodující zápas vsadil Petr Pála, vyrovnal.

Třetí set ovládly nejen klidná Karolína Plíšková a aktivitou hýřící Barbora Strýcová. Za titulem tlačila národní reprezentaci zaplněná O2 arena s posledním míčkem spadla velká úleva i z Lucie Šafářové, Petry Kvitové, nehrajícího kapitána i kompletního realizačního týmu.

Trofej pro vítězky získaly kromě členek finálové sestavy i Denisa Allertová, Lucie Hradecká a Tereza Smitková, které v letošním ročníku nastupovaly také.

Diváci dostali Plíškovou do varu, při mečbolu se modlila

Číst článek

Mladší z obou dvojic byly na kurtu podruhé za sebou. Už předtím Plíšková vyhrála vzájemný singlový souboj a vyrovnala na 2:2.

Rozhodující útok prvního setu si 11. hráčka světa nechala až na jeho konec. Sebrala Rusce podání a následně vyřešila všechny komplikace a tvrdým forhendem proměnila první setbol.

Na úvod druhé sady si obě tenistky vyměnily podání a začala urputná bitva o každý. Série šancí Rusky v osmé hře se Karolína Plíšková zbavila závěrečným esem a při dalším servírovacím gemu šla podávat na vítězství. 23letá rodačka z Loun těžkou situaci zvládla a vynutila rozhodující zápas.

Šarapovová nemohla dospat, její výhry ale Rusku nepomohly

Číst článek

Petra Kvitová začala na úvod nedělního programu zápas výborně. Marii Šarapovové sebrala hned první podání. Následně potvrdila break, a když ruská hráčka kvůli obrovské chybě přišla o svůj servis ještě jednou, ovládla česká tenistka první sadu 6:3.

Ve druhém setu se dlouho hrál vyrovnaný tenis. Ale v deváté hře ztratila Petra Kvitová po sérii dvojchyb podruhé své podání a Šarapovová toho využila hned v následující hře. Druhou sadu ovládla Ruska poměrem 6:4.

Před třetím setem se česká reprezentantka odešla za doprovodu realizačního týmu osvěžit do šatny. Ale i po návratu na kurt působila oproti Šarapovové unaveně a tenistka formátu ruské hvězdy toho dokázala využít. Prolomila Kvitové dva servisy a zvítězila 6:2.

Finále tenisového Fed Cupu v Praze:
ČR - Rusko 3:2
Kvitová - Šarapovová 6:3, 4:6, 2:6, Karolína Plíšková - Pavljučenkovová 6:3, 6:4, Karolína Plíšková, Strýcová - Pavljučenkovová, Vesninová 4:6, 6:3, 6:2.

Stanislav Zbyněk, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme